Србија у првом полуфиналу Песме Евровизије у Малмеу

Представник Србије наступиће у првом полуфиналу Песме Евровизије које се одржава 7. маја, одлучено је жребом у Малмеу.

У Малмеу, граду домаћину овогодишње „Песме Евровизије“, одржан је жреб за распоређивање учесника по полуфиналима на овогодишњем фестивалу која ће се одржати 7. и 9. маја.

На овогодишњем „Евросонгу“ такмичиће се представници 37 земаља, а Велика Британија, Француска, Шпанија, Немачка и Италија, као и прошлогодишњи победник Шведска, наступиће директно у финалу.

Преостале земље, међу којима је и Србија, распоређене су у два полуфинала. Представник Србије наступиће у првој половини првог полуфинала које ће бити одржано 7. маја.

Осим Србије, у првом полуфиналу наступиће још 14 такмичара из Украјине, Пољске, Литванија, Хрватске, Ирске, Словеније, Финске, Португалије, Луксембурга, Аустралије, Азербејџана, Молдавије и са Кипра и Исланда.

У другом полуфиналу такмичиће се представници 16 земаља: Аустрије, Малте, Швајцарске, Грчке, Чешке, Албаније, Данске, Јерменије, Израела, Естоније, Грузије, Холандије, Норвешке, Летоније, Сан Марина и Белгије.

Када је реч о финалистима, жребом је утврђено да ће Шведска, Велика Британија и Француска гласати у првом полуфиналу, док ће Шпанија, Италија и Немачка гласати у другом полуфиналу.

Србија ће свог представника одабрати на фестивалу „Песма за Евровизију 2024“ који ће се одржати 27. и 29. фебруара и 2. марта.

Oвогодишње такмичарске композиције су доступне на званичном Јутјуб каналу РТС-а, на РТС Планети, као и на стриминг платформама.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво