ЕВРОВИЗИЈСКЕ ПРИЧЕ

Песма за Евровизију: Композиције ће бити објављене 25. јануара

Композиције које ће учествовати на фестивалу "Песма за Евровизију 2024" биће објављене на Јутјубу и другим музичким платформама 25. јануара. У подкасту смо са Срђаном Младеновићем из РТС-а и председником ОГАЕ Србија говорили и о већ изабраним песмама за Песму Евровизије, али и о фестивалима и кандидатима у Хрватској, Шведској, Шпанији, Италији и Норвешкој.

У новој, нешто другачијој, епизоди РТС-овог подкаста Евровизијске приче Срђан Младеновић из Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а и председник удружења ОГАЕ Србија Ненад Прибак говорили су о предстојећем фестивалу "Песма за Евровизију".

Срђан Младеновић је навео да су припреме за фестивал у пуном јеку и да ће све такмичарске композиције бити објављене 25. јануара на званичном Јутјуб каналу "РТС Песма Евровизије", као и на другим музичким платформама.

Истовремено ће бити објављен и распоред учесника по полуфиналима. У оба полуфинала биће по 14 такмичара, а у финале ће проћи по осам најбољих.

Шта се још мења на "Песми за Евровизију"

У подкасту је најављена и промена у начину саопштавања гласова публике на "Песми за Евровизију".

"Ове године ћемо променити и начин саопштавања гласова у финалу. Тако да ћемо ове године саопштити гласове по евровизијском принципу", рекао је Срђан Младеновић.

Додао је да ће број поена који има жири бити једнак броју поена који има публика и начин саопштавања биће идентичан ономе на Песми Евровизије.

"То је технички процес. То није нешто што ми нисмо желели да урадимо. То је нешто што треба да се спроведе од почетка до краја и сада смо спремни за то", објаснио је Младеновић.

Саговорници нове епизоде подкаста говорили су и о песмама из других земаља које су већ изабрале, али и о фестивалима и кандидатима у Хрватској, Шведској, Шпанији, Италији и Норвешкој.

Подкаст "Евровизијске приче" гледајте на Јутјубу, али и на Спотифају и другим стриминг платформама.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије