Балканика: „Нова деца ће створити бољи свет за све нас“

Почетна предевровизијска станица за групу „Сања Илић и Балканика“ била је Израел, а главни догађај био је величанствени концерт у Тел Авиву, пред скоро 20.000 људи. „Са овом песмом имамо велику мисију – да подржимо нову децу! Верујемо да ће нова деца покушати и успети да створе бољи свет за све нас“, поручили су великом броју заинтересованих медија чланови „Балканике“ након првог наступа уживо пред евровизијском публиком.

Готово сви страни медији који се баве Песмом Евровизије ових дана били су на догађају "Israel Calling", који се трећу годину заредом одржава у Тел Авиву. Промотивне турнеје су одлична прилика да се представници свих земаља упознају и у разговорима са новинарима кажу нешто више о себи и песми са којом се такмиче у Лисабону. Након одличног извођења песме „Нова деца“ уживо пред израелском публиком, међу медијима је владало велико интересовање за наше представнике.

У својим интервјуима, „Сања Илић и Балканика“ говорили су о историји групе, концертима које одржавају у Србији и широм Балкана и значајној поруци коју наша евровизијска песма шаље.

Страни новинари имали су посебан осврт на јединствену фузију етно и модерног звука која наше представнике издваја од осталих учесника, али је занимљиво било и сазнање да су делови композиције које пева један од најбољих етно вокала на Балкану – Даница Крстић, заправо отпевани на измишљеном језику. „Ако нешто желите да кажете речима, порука је конкретна, али ако изговорите нешто што не значи ништа, заправо можете да кажете шта год желите“, објашњавају наши представници у интервјуу за Wiwibloggs, најпопуларнији сајт који се бави Евросонгом, и додају: „Језиком који смо сами смислили, желели смо да у центар свега ставимо емоције, јер ако осетите нешто кроз музику иако не разумете отпеване речи, то је победа музике.“

Српски представници као њихову главну мисију на Песми Евровизије истичу жељу и наду да ће што више људи примити поруку о новом таласу који долази – новој деци која ће својом енергијом, снагом, испуњена љубављу и ослобођена предрасуда створити неки бољи свет, за све нас.

Овог викенда, групу „Сања Илић и Балканика“ очекује наставак промо-турнеје и још један наступ пред евровизијском публиком и новинарима, традиционални концерт који се ове године одржава јубиларни десети пут – Eurovision in Concert у Амстердаму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару