Србија наступа трећа у другом полуфиналу Песмe Евровизије

Данас је из Лисабона стигла дуго очекивана вест – продуценти такмичења и Јавни сервис Португалије објaвили су редoслед наступања земаља у оба полуфинала. Србија, коју ове године представља група "Сања Илић и Балканика" песмом "Нова деца", наступиће под редним бројем 3, у другом полуфиналу, 10. маја, у директном преносу на РТС-у!

У првом полуфиналу, које је на програму 8. маја, наступиће 19 земаља. Ове године, најгледаније музичко такмичење на свету отвориће Азербејџан. Након ове кавкаске земље и бившег победника Песме Евровизије, редом ће наступити: Исланд, Албанија, Белгија, Република Чешка, Литванија, Израел, Белорусија, Естонија, Бугарска, БЈР Македонија, Хрватска, Аустрија, Грчка, Финска, Јерменија, Швајцарска, Ирска и Кипар.

У другом полуфиналу, 10. маја, представиће се 18 земаља, следећим редом: Норвешка, Румунија, Србија, Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Летонија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина.

Ранијим жребом, у јануару ове године, одређено је која ће земља наступати у ком полуфиналу, као и да ли ће та позиција бити у првом или другом делу полуфинала.

Италијански емитер РАИ, који је аутоматски учесник финала, имао је молбу да директно преноси и гласа у другом полуфиналу, 10. маја, што је Референтна група ЕБУ-а одобрила. Поред Италије, од чувене "велике петорке", у другом полуфиналу, у којем се Србија бори за финале, гласаће Француска и Немачка. Шпанија, Уједињено Краљевство и домаћин Португалија гласаће у првом полуфиналу, 8. маја.

Оба полуфинала, као и Велико финале 63. Песме Евровизије гледаоци ће моћи да прате 8, 10. и 12. маја у директном преносу на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару