Избор представника за Евровизију

У Студију 8 Радио-телевизије Србије на Кошутњаку, одржава се избор за српског представника на овогодишњој "Песми Евровизије" у Диселдрофу. Прва наступила група "Бриз", затим Александра Ковач, па Нина.

Такмичење за извођача који ће Србију представљати на "Песми Евровизије" у Диселдорфу започела је нумера Ринг ринг ринг групе „Бриз", затим је уследила песма Идемо даље коју је извела Александра Ковач и Чаробан у извођењу Нине.

Редослед је, практично, жребом одредила Марија Шерифовић, па је прва наступила песма коју је компоновао Корнелије Ковач, затим ауторска песма Александре Ковач и као трећа нумера, изведена је композиција Кристине Ковач.

Гледаоци су могли да чују хитове Корнелија, Александре и Кристине Ковач које су интерпретирали Нина Бадрић, Дадо Топић, Александра Радовић, Јелена Томашевић, Каролина Гочева, "Пети елемент", Борис Новковић, "Земља грува", Тања Бањананин, глумци Милан Калинић, Никола Булатовић и Мина Лазаревић.

Све нумере изведене су уживо, уз пратњу студијског бенда и гудачког ансамбла РТС-а.

У емисији су емитовани и кратки документарни филмови о томе како су настајале такмичарске композиције, о сарадњи композитора и извођача, о досадашњем учешћу Србије на "Песми Евровизије".

Програм је водила Маја Николић.

У директном преносу из студија РТС-а у Кошутњаку, гледаоци широм света могли су да прате такмичење и на програму РТС Сателит, на сајту РТС-а и на званичном евровизијском сајту.

Подсећамо, Радио-телевизија Србије која као пуноправни члан Европске радиодифузне уније (ЕБУ) има ексклузивно право избора српског представника на "Песми Евровизије" и ове године гледаоцима је омогућила да учествују у избору представника Србије.

Победник се бира СМС гласовима публике, током трајања емисије. Са једног броја телефона могуће је послати до десет порука.

Такмичење „Песма Евровизије 2011" одржаће се у Диселдорфу (Немачка) од 10. до 14. маја. Србија наступа у првом полуфиналу, 10. маја.

Песма за Европу, РТС 1 и РТС Дигитал, од 21 час.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару