Позитивна енергија

Сви извођачи на овогодишњем националном избору за "Песму Евровизије" са великим задовољством инетерпретираће песме композитора које је Радио-телевизије Србије изабрала као музичке стожере ове године, изјавили су једнако сви представници у првом јавном представљању на РТС-у у емисији „Београдска хроника“.

Група „Бриз", млада певачица Нина и Александра Ковач у првом представљању јавности у емисији „Београдска хроника" на РТС-у изјавили су да су у потпуности прихватили песме композитора, односно, како се то у жаргону каже „саживели су се" са композицијама Корнелија, Александре и Кристине Ковач. Ова веза извођача и самог композитора је и полазна основа за будући успех песме.

 „Бриз" чине бивши члан „Вампира", гитариста и певач Александар Ераковић, гитаристи Радован Спасојевић и Никола Дунђеровић, басиста Марко Ћалић и бубњар Дамјан Дашић, изникли из „Битлс" (Beatles) трибјут састава „Бестбит" (Bestbeat), а јесенас су се огласили првим синглом „Ухвати зрак". У песми Ринг ринг ринг на Ковачеву музику стихове и аранжман су урадили Ераковић, Дашић и Ћалић.

"Песма Бате Ковача Ринг ринг ринг звучи као да је настала шездесетих или седамдесетих година, тако да нам је потпуно легла, пошто ми јуримо тако неки фазон шездесетих" - изјавио је популарни Ера, односно, Александар Ераковић који даје глас и свира гитару.

Нина, извођач песме Чаробан ауторке Кристине Ковач, вокални је извођач од детињства, вишеструки победник такмичења Дечијег културног центра „Златна сирена" и "ФЕДЕМУС" и учесник бројних музичких фестивала у земљи и региону. Аранжман за песму Чаробан урадили су Ковачева и Анте Гело, а Нина је иначе певачица бенда 'Legal Sex Department'.

„Певам је буквално као да је моја, значи, саживела сам се са њом. Надам се да ћу умети на одговарајући начин да је пренесем публици", сматра Нина.

Александра Ковач ће извести песму Идемо даље. Александра је песму компоновала на текст своје мајке Споменке Ковач, а аранжман су урадили Александар Филиповић, Роман Горшек и Александра Ковач.

„Кад сам отпевала демо-снимак, људи из РТС-а и Роман су ме погледали и рекли - 'Мислим да знамо ко ће извести ову песму', јер само ја, заправо, најуверљивије могу да је донесем, јер сам је ја и компоновала", прокоментарисала је Александра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару