Ексклузивно за РТС - Корнелије, Александра и Кристина Ковач о несвакидашњем професионалном изазову

Неколико дана пред званичну конференцију за медије, поводом избора представника Србије на овогодишњем "Еуросонгу", три аутора поделила су прве импресије и планове са гледаоцима РТС-а. Њих троје, свако за себе, размишљају о извођачима и компонују песме којима ће се међусобно такмичити за победу на националном избору за Еуросонг 2011.

Врсне музичке уметнике изуетно радује изазов који им предстоји и какав нису имали до сада. Најјачи утисак оца и две ћерке јесте чињеница да се нико од њих неће љутити после проглашења песме која ће представљати Србију, зато што ће то бити - неко из њихове породице!

"Када је ова информација пласирана у јавност, већ прве реакције и коментари су нас уверили да је РТС и овога пута направио одличан избор", изјавила је Душка Вучинић-Лучић, пи-ар менаџер РТС-а.

"Ово је, према нашим сазнањима, јединствен случај, да су композитори/конкуренти - чланови исте породице : отац и две његове ћерке. И то није све. Знајући их као личности, уверени смо да ће такмичење протећи у духу здраве и лојалне конкуренције, а истовремено у врло пријатној, породичној атмосфери. То нас посебно радује, а верујем и гледаоце, јер сам сигурна да свако ко иоле држи до музичког укуса или познаје музику, зна за Корнелија Ковача, Кристину и Александру Ковач."

Конференција за медије заказана је за среду, 26. јануар, у згради РТС-а, у 18 часова.

Домаћи избор одржаће се 26. фебруара, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

"Композитори ће, у договору са РТС-ом, одабрати извођаче песама. Током националног такмичења, 26. фебруара, припремили смо и врло атрактиван ревијални музички програм за ТВ аудиторијум.

Осим што ће телевизијска публика гласати и бирати најбољу песму која ће Србију представљати у мају, у Немачкој, уживаће и у одличној музици. Верујемо да ће то бити једно чаробно, носталгично вече, уз много добре музике и позитивне енергије" рекла је Душка Вучинић-Лучић, пи-ар менаџер РТС-а.

Избор песме која ће представљати  Србију на "Песми Евровизије" 2011. биће одржан у недељу, 26. фебруара, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Полуфиналне вечери "Еуросонга" 2011. у Диселдорфу су 10. и 12. маја. Србија наступа у првом делу првог полуфинала. 

Жреб за редослед наступања одржаће се 14. марта, на састанку шефова делегација у Диселдорфу. Финале такмичења је 12. маја.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару