Милан Станковић са песмом "Ово је Балкан" путује у Осло

Србију ће на предстојећем такмичењу "Песма Евровизије 2010" у Ослу представљати Милан Станковић са песмом "Ово је Балкан". Публика бирала између Станковића, Емине Јаховић и Оливера Катића. Сав приход од СМС порука, који припада РТС-у, намењен је изградњи треће београдске Сигурне куће.

Гласовима публике одлучено је да ће Србију на предстојећем 55. по реду такмичењу "Песма Евровизије" представљати Милан Станковић са песмом "Ово је Балкан". Он је добио 58.428 гласова од 129.105 пристиглих СМС порука.

Овде можете видети документ о резултатима гласања

Милан Станковић је рођен 9. септембра 1987. године у Београду.

Године 2007. учествује на музичком такмичењу "Звезде Гранда". Убрзо постаје апсолутни фаворит публике (од 14 такмичарских емисија, чак у 12 је на првом месту по броју СМС гласова публике). Захваљујући бројним фановима, улази у супер финале и привлачи огромну пажњу медија.

Исте године његови синглови се појављују на компилацијским дисковима "Звезда Гранда" (тираж 100.000 примерака). Поред наступа на простору бивше Југославије, издвајају се његови наступи у Америци и Швајцарској.

У мају 2009. излази Миланов деби албум "Соло", који се брзо распродаје у 50.000 примерака. Песме са албума "Соло" постају хитови. Млади људи широм региона оснивају фан-клубове, шаљу му поклоне и писма, имитирају његов ексцентрични стил облачења и препознатљиву фризуру. Фаму која настаје око њега медији називају "Миланоманија".

Крајем октобра 2009. појављује се спот за песму "Face" који наилази на веома позитивне критике.

Због препознатљивог гласа, изгледа и става, Милан је за кратко време постао једна од највољенијих и најоспораванијих звезда. Никога не оставља равнодушним - док га једни обожавају, други га оспоравају. Једно је сигурно - медији и публика помно прате сваки његов покрет.

У емисији "3 па 1 за Осло" прва је са песмом под називом "Ти квариигро" наступила Емина Јаховић.

Оливер Катић са пратећим вокалом Јеленом Марковић отпевао је песму "Председниче хало".

Емисију "3 па 1 за Осло" могли сте да пратите на нашем Првом и Сателитском програму, и преко нашег Интернет портала на страни РТС уживо.

Водитељ националног избора за представника Србије за "Песму Евровизије 2010" била је Маја Николић.

Сав приход од СМС порука који припада РТС-у намењен је изградњи треће београдске Сигурне куће, акцији коју је Јавни сервис Србије покренуо децембра 2009. године. 

Број коментара 229

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару