Србија у финалу Евросонга

Представник Србије Милан Станковић пласирао се у финале такмичења за "Песму Евровизије 2010". У Ослу наступило 17 европских земаља, од којих је према оцени жирија и публике, најбољих десет отишло у следећи круг такмичења. Осим Србије, у финалу и Молдавија, Босна и Херцеговина, Русија, Грчка, Португал, Белорусија, Белгија, Албанија и Исланд.

Песмом "Ово је Балкан", представник Србије на 55. такмичењу за Песму Евовизије 2010. Милан Станковић пласирао се у финале које ће бити одржано 29. маја. У првом полуфиналу наступили представници 17 европских земаља, од којих су најбиљих десет отишли у следећи круг такмичења.

У финале за најбољу Песму Евровизије 2010., поред Србије, пласирале су се и Босна и Херцеговина, Молдавија, Русија, Грчка, Португал, Белорусија, Белгија, Албанија и Исланд.

Прво полуфинално такмичење у Теленор арени у центру норвешке престонице, Ослу пратило је више од 10.000 гледалаца. За финално вече 29. маја распродато свих 18.000 улазница.

Из другог полуфинала (27. маја) биће изабрано, такође, десет финалиста који ће наступити 29. маја, уз земље које су се директно пласирале у финале, а жири и публика подједнако ће одлучивати о томе ко ће бити победник такмичења Песма Евровизије 2010.

Према правилима организатора, Немачка, Француска, Шпанија, Велика Британија и земља домаћин (Норвешка), пласирају се директно у финале.

Новина на овогодишњем такмичењу је то да гласање током све три вечери почиње већ од прве такмичарске песме. У норвешкој престоници за најбољи пласман бориће се укупно 39 европских земаља.

У наставку такмичења, грађани Србије не могу да гласају за свог представника, зато позивамо све наше људе у дијаспори да и даље подржавају Милана и песму "Ово је Балкан".

Из даљег такмичења за Песму евровизије 2010. вечерас су испале Естонија, Словачка, Финска, Литванија, Пољска, Малта, Македонија.

Број коментара 251

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара