Србија бира 13. марта!

У суботу, 13. марта у 21 час у директном преносу на Првом програму РТС-а Србија бира свог представника за овогодишње, 55. по реду такмичење „Песма Евровизије“. Домаћин вечери биће Горан Бреговић, а финалисти су Емина Јаховић, Оливер Катић и Милан Станковић. У ревијалном делу наступају некадашњи учесници Еуросонга, као и музичке звезде са наших простора.

У оквиру емисије „Три па једна за Осло", гледаоци РТС-а имаће прилику да премијерно чују три композиције еминентног аутора Горана Бреговића у извођењу Емине Јаховић, Оливера Катића и Милана Станковића. (Имена извођача дата су по азбучном реду, а редослед њиховог наступа биће одређен, у директном преносу, на почетку емисије). Гласови публике одлучиће ко ће од њих троје представљати Србију на Еуросонгу.

Након аудиције на којој су учествовали Жељко Васић, Милан Станковић, Миња Самарџић, Емина Јаховић, Марија Лазић, Ненад Ћеранић, Оливер Катић, Јелена Марковић, Марко Вулиновић и Адил Максутовић, Радио-телевизија Србије и Горан Бреговић одлучили су да на финалној вечери наступају Милан Станковић, Емина Јаховић и Оливер Катић уз вокалну пратњу Јелене Марковић.

Водитељ националног избора за представника Србије за „Песму Евровизије 2010" биће Маја Николић.

У ревијалном делу програма наступиће досадашњи учесници "Песме Евровизије": Јелена Томашевић, Марија Шерифовић и Марко Кон, али и велике музичке звезде са ових простора Здравко Чолић, Харис Џиновић, Северина и група "Регина". Сви они певаће композиције Горана Бреговића.

Поред ревијалног дела емисије, финалисти ће такмичарске композиције извести два пута, како би омогућили гледаоцима да што лакше одаберу представника Србије у Норвешкој маја ове године.

У емисији ће бити и документарних сегмената начињених на аудицији у студију Горана Бреговића, што обухвата и изјаве и наступ позваних интерпретатора, коментаре о сарадњи са композитором и изјаву самог аутора.

Домаћин емисије "Три па једна за Осло" биће и сам Бреговић са својим "Оркестром за свадбе и сахране".

Емисију уређују Драгољуб Илић и Јелена Влаховић, а редитељ је Дарко Камарит.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару