„Песма Евровизије 2008“ – Вишемесечне припреме

Такмичење "Песма Евровизије" привукло је хиљаде страних туриста у наш град. Кад се камере укључе, гледаоци виде извођаче на сцени, али да би један такав шоу-програм био успешан неоподне су вишемесечне припреме.

Пре годину дана, екипа РТС-а започела је припреме за највећи музички догађај икада одржан у нашој земљи. Другим речима, такмичење није почело кад су се камере укључиле нити ће се завршити одјавном шпицом.

Ивент менаџер „ Песме Евровизије 2008" Биљана Царевић у разговору са екипом eurovisionsertia.tv рекла је да је до сада смештено око 1.000 чланова делегација земаља учесница. Такође, према подацима којима располажу организатори, акредитовано је око 1.500 новинара." Кад је реч о смештају, било је много измена у последњем тренутку. Број чланова делегација је често мењан, али смо успели да испунимо све захтеве. Неке делегације су веома бројне, попут Азербејџана и Немачке, па су промене биле неопходне", изјавила је Биљана Царевић за еуровисионсербиа.тв и додала да ће све 43 земље учеснице остати у нашем граду до завршетка финала.

Екипу ТВ продукције чине Дарко Камарит, Ивана Петковић, Маја Ђулић и Наташа Пановски. Они се брину да све функционише како треба кад је реч о емитовању програма. " На оваквим догађајима нема простора ни за каква изненађења. Уколико се догоди нешто непредвиђено, аутоматски се пушта „back up" са касете на којој је снимљена друга генерална проба која је идентична као сам догађај", објаснила је Ивана Петковић за eurovisionserbia.tv.

Према речима Петковићеве, за потребе пројекта " Песма Евровизије 2008" ангажовани су велики професионалци који годинама уназад производе ТВ програме високе резолуције. На бини величине 25X25 метара смештено је преко 400 квадратних метара LED екрана, триста ротирајућих глава, најсавршенији аудио и видео систем. Незаобилазна опрема је свакако и осветљење којим се бави један од водећих лајт дизајнера у свету Пер Сундин.

Компанија која је ангажована да опреми "Београдску арену" јесте немачки „Прокон". Како истиче Мајк Брокман, опрема која је из Немачке допремљена шлеперима вредна је неколико милиона долара."Ово није први ангажман наше компаније на " Песми Евровизије" јер смо већ неколико година присутни на том великом догађају. Наш посао је да пружимо најсавременију опрему људима који ће се бавити преносом евровизијског такмичења ", објаснио је Брокман за eurovisionserbia.tv.

За потребе " Песме Евровизије 2008" ангажована је и шведска фирма HDR која је између осталог допремила у Београд репортажна кола за која је задужен Аво Кокман.

Све је спремно за финале највећег музичког спектакла који је икад одржан у Београду. Гледаоци ће путем малих екрана уживати у квалитетном трочасовном програму. Такмичење ће се одржати у највећој дворани на Балкану - у „ Београдској арени".

За потребе такмичења било је неопходно променити изглед целе хале."Морали смо да се у 'Арену' уселимо 19. априла, а изаћи ћемо 28. маја кад све буде враћено у првобитно стање. Изгледаће као да нисмо ни били овде", закључио је асистент главног менаџера „Арене" Милан Пајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару