Португал - Вања Фернандез

Vânia Fernandes је рођена у граду Фунцхал, на острву Мадеира. У Португалији је стекла велику популарност 2008. године након победе у шоу-програму телевизије РТП “Операција тријумф”, који је по својој основној концепцији сличан “Поп Идолу”. Међутим, Вâниа је за музику почела да се интересује још у детињству.

1997. године, први пут је учествовала на такмичењу  "Funchal a Cantar".  2001. године почиње њена каријера професионалне певачице наступима у хотелима и баровима на Мадеири. Изводила је поп и рок музику. Касније те исте године освојила је прво место на фестивалу "Vozes da Madeira". 2003. године започела је каријеру џез певачице у групи "Официна". Истовремено, уписала је студије клавира на Конзерваторијуму Мадеира. Следеће године постала је члан групе „Humberto Fournier Sextet" која је наступала као предгрупа на свиркама у Ајриш пабу за време трајања џез фестивала у граду Фунцхал. 

2004. године учествовала је фестивалу "Vozes do Atlântico", као супервизор хора, а након тога је постала супервизор тог фестивала. 2006. године, освојила је престижну награду на Џез фестивалу у Лисабону где је представљала конзерваторијум "Мадеира". Vânia је апсолвент инструментално-певачког професионалног одсека на ЦЕПАМ-у, конзерваторијум "Мадеира", под вођством професора Жоаоа Переире и апсолвент џез одсека.

Реализовала је неколико пројеката различитих музичких стилова, углавном из области џеза. Међу њима је и пројекат са квартетом Хулија Резендеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара