БЈР Македонија - Тамара, Врчак и Адријан

Тамара, Врчак и Адријан су млади, талентовани и популарни македонски музичари. Њихова песма “Let me love you” победила је на фестивалу „Скопље 2008”, македонском националном избору за “Песму Евровизије”.

Тамара Тодевска је рођена у Скопљу 1985, и студент је завршне године Музичке академије у том граду. Она је једна од најбољих македонских певачица, а музичку каријеру је започела 2001. године великим хитом "Да ли знам". Учествовала је на многим фестивалима, а 2005. године се појавио њен албум "Сино" који је одмах проглашен албумом године у Македонији. Тамара и Врчак су освојили прву награду на „Макфесту" 2006. године песмом „Седмо небо". Тамара је 2007. била другопласирана на националном избору за "Песму Евровизије" , а 2004. је осетила изазов евровизијског такмичења као пратећи вокал Тошета Проеског.

Раде Врчаковски - Врчак рођен је у Скопљу 1980. године. Врчак је познати композитор, текстописац и извођач чија су два албума много пута награђивана. Иако завршава студије медицине, определио се за музичку каријеру. Његов последњи албум појавио се 2007. и био је један од најпродаванијих у земљи. Сингл са албума емитован је наколико пута на MTV Адриа. Врчак је био УНИЦЕФ-ов амбасадор добре воље и добитник је награде за хуманитарни рад "Мајка Тереза". Аутор је текста песме "Нинанајна" која је представљала Македонију на "Песми Евровизије" 2006. Врчак је тај који је дошао на идеју да напише песму за себе и своје добре пријатеље Тамару и Адријана.

Адријан је рођен у Скопљу 1984. Завршио је Средњу музичку школу (одсек виоле) и тренутно студира енглески.  Крочио је у свет шоубизниса освојивши прву награду на фестивалу " Нота Фест " 2001. године. Од тада је, објавивши три албума на албанском и један на македонском језику, постао славан у Македонији и у Албанији. Препознатљив је по својим атрактивним сценским наступима.  Адријан је освајао прва места на фестивалима попут "Видеофеста" и "Охрид Феста", проглашен је за најбољег извођача на  "Топфесту", а на Видео Фестивалу у Тирани је два пута добио награду за најбољи музички видео. На "Макфесту" је награђен за најбољи сценски наступ. Његов дует са чувеном Есмом Реџеповом, освојио је друго место на македонском избору за "Песму Евровизије" 2006.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара