Швајцарска - Паоло Менегуци

Још од раног детињства Paolo Meneguzzi показује изразиту склоност ка музици коју су делили и остали чланови његове породице. Његов деда Франко, свестрани уметник, поклонио му је гитару када је Паоло био толико млад да је једва могао и да је држи.

Од тада, са великом преданошћу је градио каријеру професионалног певача али су га истовремено пратила бројна искушења и проблеми са породицом. Будући да његов отац није благонаклоно гледао на одлуку да напусти посао у банци како би претворио свој хоби у ризичан подухват. Захваљући подршци своје мајке, Паоло је превазишао све тешкоће и упорно завијао своју страст према музици. Након тога, упознао је менаџера Масима Сколарија који је успео захваљујући великом успеху постигнутом у Јужној А,ерици да обезбеди Паолу место међу малобројним повлашћеним уметницима који су у могућности да живе од музике. Тиме је помогао Паолу да испуни очекивања свог оца.

1996. године, Паоло је песмом "Ариа Арио" победио на познатом "Viña del Mar" фестивалу у Чилеу.

2001. учествује на фестивалу „Санремо" у Италији у категорији младих музичара. Његова песма „Ed io non ci sto più" заузела је седмо место.

2002. године, његов сингл „In nome dell'amore",  снимљен у Олимпик студију и Метрополис студију у Лондону, постао је хит у Италији.

2003. године, објављен је његов други сингл „VeroFalso". За само три недеље нашао се на врховима топ листа. У октобру исте године појавио се његов трећи сингл „Lei é".

2004. године, Паоло је учествовао на педесет четвртом фестивалу "Санремо", и песмом „Гуардами"освојио четврто место.

На јесен исте године, Паоло Менегуззи је дебитовао у Француској песмом  "Au nom de l'amour" коју је отпевао са  Ophélie, победницом француског „Идола". 

2005. године, био је звезда на педесет петом фестивалу "Санремо" са песмом "Non capiva che l'amavo", која се нашла на врху италијанских топ листа. Његов албум "Фавола" се појавио у марту исте године и постао платинаст.

2007. је песмом "Musica" освојио шесто место на педесет седмом фестивалу "Санремо". „Musica" је чак шест недеља била прва на италијанској топ листи.

Паоло Менегуззи је ове године имао част да отвори педесет осми фестивал "Санремо" песмом "Grande". У марту је издао нови албум под називом "Corro via".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару