Исланд - "Еуробенд"

Групу "Еуробенд" су у марту 2006. године оформили Friðrik Ómar и Regína Ósk, музичари који су те године учествовали на исландском националном такмичењу за „Песму Евровизије”. Остали чланови групе су басиста Róbert Þórhallsson, гитариста Kristján Grétarsson, бубњар Benedikt Brynleifsson и клавијатуриста Grétar Örvarsson.

Friðrik Ómar рођен је у Акурејри у октобру 1981. године. Још као дете почео је да свира бубњеве, гитару и клавир, а прву песму написао је када му је било само десет година. Са осамнаест година Фриðрик је већ издао два соло албума и учествовао на специјалном концерту посвећеном Председнику Исланда. После бројних победа на такмичењима, преселио се у Рејкјавик где је учествовао у многим  музичким шоу програмима, радио са некима од најпознатијих исландских певача и био фронтмен више бендова.  Фридрик је снимио и два успешна албума. Прошле године сарађивао је са литванском групом „Ланд'' и певачем Лимом из Малезије. Наступао је у „Рату светова'' са исландским Симфонијским оркестром и био номинован за Музичку награду Исланда.

Regína Ósk је рођена у Рејкјавику 21. децембра 1977. године. Као тинејџерка победила је на два музичка такмичења. Студирала је певање на Академији за певаче и вокалне солисте у Рејкјавику. Похађала је и часове џез певања. Њен први бенд звао се "Söngsystur'', а до недавно је била члан бенда "Нова". Године 1999. Регíна Óск певала је у мјузиклу „ Мала продавница ужаса" где је упознала представницу Исланда на „Песми Евровизије" 1999. године, Selmu Björnsdottir, са којом је након тога остварила сарадњу. Регина је 2005. године снимила свој први соло албум. Други албум „Í djúpum dal'' издат је 2006. године, а трећи "Ef væri ég..." се појавио на тржишту 2007. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару