Грчка - Каломира

Каломира је рођена у Њујорку 1985. године у грчкој породици. Од раног детињства сан јој је био да постане поп звезда.

Каломира је учествовала у свим ваншколским активностима у којима су долазиле до изражаја њена плесна вештина и љубав према певању. Девет година је учила да свира свој омиљени музички инструмент - виолу, и била је члан школског оркестра. На музичком такмичењу радија „WBLI" освојила је друго место и и појавила се у неколико шоу програма америчких звезда попут Џесике Симпсон, ЛЛ Кул Џеја  и Џенифер Лав Хјуит.

У деветнаестој години Каломира је напустила Америку и дошла у Грчку да оствари свој сан. Учествовала је у грчком шоу програму " Fame story 2". Одмах је шармирала грчку публику својом невиношћу, искреношћу и добрим манирима. Зато нико није био изненађен када је освојила прво место. Када се појавио њен први албум, " Каломира" који је садржао песме на грчком и енглеском језику, ова певачица је проглашена "Новим лицем 2004. године".

Каломирина популарност је прешла границе Грчке, и током Олимпијских игара у Атини давала је интервјуе за разне емисије на Ен-Би-Сију, као једна од десет најпопуларнијих грчких певача. На свом другом соло албуму " Paizeis?" дебитовала је као аутор, написавши музику и речи за песму ‘Just want you to want me". На њеном трећем албуму " Kalomira paei cinema", нашле су се обраде песама из грчких филмских класика. Један од најзначајнијих тренутака у њеној досадашњој каријери био је дует са Дионyсис Савопоулос на сцени  древног театр „Херодиум" театра. Каломира је успешна и као телевизијска водитељка и као глумица у ТВ серијама. 27. фебруара 2008. године, преко 60% грчке публике гласало је да Каломира буде представница Грчке на „Песми Евровизије" у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару