Румунија - Нико и Влад

Nico (Nicoleta Matei) рођена је 1979. Она је поп, соул и R&B певачица. Од 1996. године освојила је четири пута за редом награду за најбољи женски вокал на фестивалу веријете позоришта из Констанце.

1998. године, поново је добила награду као најбољи женски вокал на фестивалу "Ion Vasilescu". Нико је и добитник међународних награда као што је специјална награда председника жирија на фестиалу "АСТАНА", у казахстанском граду Астани, трофеј „Глас Азије" на истоименом фестивалу у Алма-Ати у Казахстану, трофеј и још четири награде на фестивалу „Discovery Fest 2004" у бугарском граду Варни, итд.

Њен деби албум „Gand Pentru Ei" објављен је 2003. године. Две године касније, њен други студијски албум „Asa Cum Vrei", појавио се у продаји. 2007. године, Нико је снимила и објавила свој трећи албум „Cast Away". Учествовала је са великим успехом на румунским националним изборима за „Песму Евровизије" од 1992. године.

Ове године, Нико ће коначно представљати земљу на престижном музичком такмичењу у Београду са Владом Миритом. Њих двоје ће извести песму под називом „Pe O Margine De Lume".

Мирита Влад - Константин је рођен у Тарговишту 1981. године. Влад је млади моћни тенор са великим сценским искуством. Од 2006. године је солиста Националне опере у Букурешту, где је играо неке од најчувенијих оперских улога. Тумачио је улогу Дон Хозеа у представи Питера Брука и Маријуса Константа „Трагедија Кармен", која представља римејк чувене опере "Кармен" Жоржа Бизеа. Представу је режирао Ион Царамитру, директор Народног позоришта у Букурешту. 2002. године освојио је прву награду на поп фестивалу „Мамаиа" за модерну песму изведену на класичан начин. Тиме је постао први румунски певач који обједињује различите стилове и жанрове. Од тада, његов репертоар се састоји од оперских арија, италијанских популарних песама и песама које представљају мешавину различитих жанрова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару