Андора - Жизела

Жизела је рођена у Барселони, 1. јануара, у хороскопском знаку Јарца. Од малих ногу била је одушевљена музиком и маштала о томе да једног дана постане позната певачица.

Када је запевала у једној музичкој групи, почела је озбиљно да размишља о каријери професионалне певачице. Ипак, будући да је била свесна тога колико је тешко успети у свету музике, одлучила је да на Универзитету у Барселони студира новинарство. Напустила је факултет на другој години студија да  би се опробала у  шпанској верзији шоу програма "Операција тријумф".

Наког многобројних кастинга, 2001. године постала је учесник "Операције тријумф". Пошто ју је и кућа "Дизни" ангажовала да отпева саундтрек за филм "Петар Пан: Повратак у Недођију", њени пријатељи из "Операције тријумф" су је са симпатијама прозвали "Звончица".

"Parte de mi" је назив њеног првог  албума који је објављен 2002. године. Исте године, Жизела је са Росом и још четири учесника "Операције тријумф" представљала Шпанију на "Песми Евровизије" и том приликом су заузели одлично седмо место.

Жизела је  учествовала у настанку нове верзије главне музичке теме Дизнијевог филма "Лепотица и звер". Одабрана је за улогу Венди у изузетно успешном мјузиклу "Петар Пан" који је извођен у Мадриду и Барселони. На концертима „Фантазија" пева Дизнијеве песме у пратњи оркестра од преко 30 музичара.  2007. године, компанија "Дизни" јој је дала прилику да учествује у синхронизацији филма "Зачарана" на шпански језик, а певала је и на саундтреку за тај филм.

2003. појавио се њен други албум "Mas allá". На њему је дебитовала као текстописац.

Отпевала је и верзију химне фубалског клуба "Барселона", коју је публика изабрала за најбољу у сезони 2003-2004.

2006. године, Жизела је објавила албум "Ni Te Lo Imaginas", у продукцији Хордија Кубина. Проглашен је златним албумом. Играла је главну улогу у спектакуларном комаду "У шумама" Стивена Сонхајма. Тај комад се тренутно изводи у Барселони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару