Представљамо учеснике националног такмичења 'Дечја песма Евровизије 2008'

Биографије, фотографије, песме у mp3 формату

1. Миона Илић је рођена 14. августа 1995. у Новом Саду. Живи у Бачкој Паланци и одлична је ученица у основној и музичкој школи. У мају 2005. као солиста представља своју школу на „Мини-тини" фестивалу и осваја другу награду. У јулу 2005. на позив господина Адамова одлази на фестивал „Тин" у Доњи Милановац где осваја трећу награду. Следеће године на истом фестивалу осваја прву награду за сценски наступ, а затим 2007. осваја гран при фестивала. У Нишу 2006. учествовала је на фестивалу „Мајска песма". На фестивалу „Чаролија" у Новом Саду наступала је две године заредом и 2006. у новембру освојила другу награду. Исте године у октобру учествује на избору за „Дечју песму Евровизије" и заједно са својим другарицама заузима друго место са песмом „Ноћ лептира и вила". У мају 2007. на фестивалу „Еуро поп фест" у Будимпешти освојила је гран при фестивала. Осим певања, свирање флауте је њена велика љубав. Миона је учествовала и побеђивала на многим такмичењима у земљи и иностранству. Осим музике, поседује и таленат за лепо казивање и писање поезије што потврђује и недавно освојена награда на међународном такмичењу „Дунав река која спаја".

2. Теодора и Емилија Џелатовић рођене су 8. децембра 1995. године. Живе у Крагујевцу где похађају седми разред основне школе и пети разред ниже музичке школе. Свирају клавир. Учеснице су многих музичких фестивала и такмичења пијаниста на којима остварују запажене резултате. На такмичењу за „Дечију песму Евровизије" учествују други пут. Жеља им је да се баве музиком кад одрасту.

3. Трочлани музички састав из Ниша "Луна парк" настао је 2004. године. Чине га Анђела Николић (1993), Сара Николић (1996) и Ђорђе Хартл (1997). "Луна парк" на јавном наступу на "Мајској песми 2004" осваја прво место у три категорије: награда стручног жирија за музику и аранжман и награда дечјег жирија. Сваки следећи наступ на фестивалима за групу "Луна парк" био је успешан: победници "Мајске песме 2004" у Нишу, прва награда за сценски наступ "Музикални кутак 2004 " у Зајечару, треће место на фестивалу "Голд фиш 2005" у Варни, учешће на избору за „Дечју песму Евровизије" 2007. у Вршцу. Ове године на „Дечјој песми Евровизије" наступиће са четвртим чланом који ће свирати бас.

4. Марија Ђекић има 14 година. Рођена је и живи у Аранђеловцу. Певањем се бави од најранијег детињства, а од своје десете године пише песме од којих су неке снимљене у студију РТВ Шумадија. Песму „Ноћ што била је све" Марија је посветила својој првој великој симпатији. Упоредо са основном школом, од ове године похађа и нижу музичку школу - одсек соло певање. Жели да заврши Музичку академију и да се музиком бави професионално, јер како каже Марија, музика већ сада чини њен живот...

5. Соња Шкорић је рођена 26. фебруара 1996. у Панчеву. Ученица је петог разреда ОШ „Стевица Јовановић" и петог разреда МШ „Јован Бандур" у којој свира клавир. Наступа од своје четврте године, а први пут је певала на фестивалу «Распевано пролеће» 2002. и освојила прву награду. 2003. на истом такмичењу осваја награду за најбољу интерпретацију, а 2004. и 2005. на истом фестивалу поново побеђује. 2005. учествује и на међународном фестивалу у Рожајама (Црна Гора) и осваја награду за најбољег солисту. Соњин последњи наступ био је у Белорусији на дечјем фестивалу „Свесловенски базар".

6. Катарина Бојовић је рођена у Техерану, у Ирану, 26. децембра 1993. Завршила је основну школу „Ђуро Даничић". Добитник је Вукове дипломе и награде за освојено друго место на такмичењу „Златна сирена 2008". Завршила је виолину у нижој музичкој школи „Јосиф Маринковић" и уписала соло певање у средњој музичкој школи „ Петар Коњовић". Од 2005. похађа приватну школу глуме код глумца Ненада Ненадовића. Члан је Удружења младих талената Србије УМС, где похађа школу певања. Говори енглески и служи се немачким. Изводи најпопуларније музичке нумере суботом на „Дечијем каналу". Музиком и компоновањем се бави од малена.

7. Ива Блажић је рођена 15. маја 1994. године у Аранђеловцу, где и живи. Ученица је осмог разреда основне школе „Милан Илић Чича", а такође похађа и музичку школу „Петар Илић", одсек соло певање. Воли да пише текстове и компонује музику, а 2007. године је на избору за „Дечју песму Евровизије" са песмом „Срце моје" постигла запажен успех. Узор јој је Александра Радовић.

8. Група „ПФП" је основана 2007. године. Чине је две другарице из шестог разреда основне школе „Светозар Марковић" у Крагујевцу. Настасија Бодирога је рођена 29. маја 1996. у Крагујевцу. Похађа четврти разред ниже музичке школе и трећи разред балетске школе. Маја Ристић је рођена 26. априла 1996. у Косовској Митровици и похађа пети разред ниже музичке школе. Маја и Настасија се друже од првог разреда и нераздвојне су другарице. Пишу песме и размишљају да ускоро заједно напишу збирку песама.

9. Емилија Марковић је рођена 3. јуна 1996. у Врању. Ученица је шестог разреда основне школе "Радоје Домановић" у Врању. Одлична је ученица, тренира тенис и одбојку. Осим што воли спорт, њена велика љубав је и музика. Ема обожава да пева и смишља маштовите композиције. У њеној породици се негују музика и књижевност тако да је од малена учествовала на бројним литерарним фестивалима и конкурсима и освојила је многе награде и признања међу којима јој је најдража "Златно звонце" 2005. године у Новом Саду. Осим што стално певуши било кад и било где и што тиме старијој сестри смета у учењу, ово је Емин први наступ ван школског хора. Уједно и најзначајнији јер је „Дечја песма Евровизије" њен звездани сан.

10. Маја Мазић је рођена 27. октобра 1995. године у Новом Саду. Завршила је шести разред ОШ "Светозар Марковић-Тоза" и пети разред музичке школе "Јосип Славенски" у Новом Саду. На такмичењима пијаниста освојила је 12 награда, и то 11 награда у земљи и једну награду на међународном фестивалу у Паризу 2006. Поред свирања, бави се и певањем. Са 5 година имала је први солистички наступ на фестивалу "Распевано пролеће". Маја је 2003. године представљала Србију и Црну Гору на музичком фестивалу за децу "Златни Цекин" у Италији. 2004. добила је прву награду за интерпретацију на фестивалу "Златно звонце" у Новом Саду и на међународном фестивалу у Румунији. 2006. освојила је прву међународну награду у Македонији у групи естрадних вокала узраста од 10 до 18 година и међународну награду за интерпретацију. 2007. добила је награде за интерпретацију на међународним фестивалима у Пољској и Украјини, као и на фестивалу "Шкољкице" у Новом Саду. У мају 2008. године била је једини представник Србије на фестивалу ревијалног карактера "Отворена Европа" у Бечу. Велика јој је жеља да учествује на „Дечјој песми Евровизије" са песмом „Увек кад у небо погледам" за коју је написала текст и музику.

11. "Мис 3" су Анђелија, Исидора и Катарина. Оне су другарице из основне школе „Владислав Рибникар". Анђелија Ерић је рођена у Београду, 23.марта 1993. године. Има млађу сестру и брата и пса малтезера. Уписала је Трећу београдску гимназију, одељење билингвалне наставе на француском језику. Већ 6 година тренира ритмичку гимнастику и често учествује на спортским такмичењима. Исидора Ристић је рођена 8. новембра 1993. године у Београду. Има старију сестру и млађег брата. Усвојила је и малог пса. Завршила је флауту у нижој музичкој школи и уписала Шесту београдску гимназију. Воли историју, а говори француски и енглески језик. Хоби јој је писање песама, слушање музике и певање. Катарина Ковачевић је рођена 1. априла 1993. године у Београду. Обожава тенис и у слободно време га радо игра. Свира флауту. Уписала је Трећу београдску гимназију, билингвалну наставу на француском језику, као и соло певање. Анђелија, Исидора и Катарина су појединачно већ учествовале на многим музичким фестивалима и такмичењима и постизале значајне резултате: „Златна сирена", „Франкофонија", „Фе-Демус"...

12. Марија Угрица је рођена 27. јула 1995. године у Београду. Иде у VI разред ОШ „Владислав Рибникар" и у IV разред музичке школе"Јосип Славенски". Стални је члан Дечјег хора РТС-а, са којим је наступала на многобројним домаћим и међународним музичким манифестацијама. Учествовала је на „Дечјој песми Евровизије" 2005. године. Победник је свих такмичења „Златна сирена "од 2005. до 2008. године. Музика коју тренутно најчешће слуша је поп, а омиљени певачи су јој Мараја Кери, Крис Браун, Алиша Киз, Енрике Иглесијас, Кристина Агиљера и многи други. Матеја Михаиловић је рођен 28. октобра 1995. у Београду. Похађа VII разред ОШ „Лаза Костић" на Новом Београду и V разред гитаре у музичкој школи „Славенски". Певањем се активно бави од поласка у основну школу уз велику подршку свог наставника музичког. Као солиста и са певачком групом, учествовао је више пута на општинским и градским такмичењима „Златна сирена" и освајао прва и друга места. Својим највећим досадашњим успехом сматра освајање троструке прве награде на фестивалу дечјег музичког стваралаштва „Деца композитори" са песмом „Малена" - за најбољу композицију, текст и интерпретацију (2007). Члан је Дечјег хора РТС-а, а осим гитаре свира клавир и синтесајзер. Посебно се интересује за аранжирање.