УНИЦЕФ и Дечја песма Евровизије

Овогодишње такмичење за “Дечју песму Евровизије” одржава се у граду Лимасолу на Кипру под слоганом “Fun in th sun”.

На шестом по реду такмичењу учествују деца из 15 европских земаља међу којима је и наша Маја Мазић. Она ће под редним бројем девет извести композицију "Увек кад у небо погледам".

По доласку у Лимасол Маја је снимила разгледницу којом ће на такмичарској вечери најавити своју песму,себе и своју земљу.

И ове године копродуцент фестивала је УНИЦЕФ тако да су учесници снимили поруку о значају воде за планету и тонски запис за композицију "Hand in hand" коју ће сви заједно извести у суботу на финалној вечери.

Градоначелник Лимасола Андреас Кристоу учесницима је приредио у знак добродошлице карневал на улицама града, величанствен ватромет и забаву на којој су се такмичари дружили са водитељима овогодишњег такмичења Алексом и Софијом, и на којој су представили своје песме.

Другог дана домаћини су традиционално организовали излет за сву децу у аутентичном планинском селу Лефкара. Лефкара је позната по неговању старих заната.

Вече је било резервисано за дискотеку у хотелу "Атлантик Мирамаре" у коме су смештени сви учесници.

У среду, 19. новембра, у Арени "Спирос Киприану", Маја је имала своју прву пробу, на којој је са балеринама извела своју композицију уз присуство редитеља преноса и РТС-овог тима, која је прошла веома успешно.