Изабран представник Србије на Дечјој песми Евровизије

Представник Србије на Дечјој песми Евровизије 2008, која се одржава 22. новембра у Лимасолу на Кипру, биће Маја Мазић са песмом "Увек кад у небо погледам".

Такмичење 12 кантаутора, између 10 и 15 година старости, из разних градова Србије, које је на конкурсу РТС-а одабрао тим уредника музичких програма Радија, Телевизије и ПГП РТС, одржано је уз директан пренос на другом програму РТС-а.

О победнику такмичења равноправним гласовима одлучили су стручни жири и публика СМС гласовима.

Од такмичара се, према пропозицијама ''Дечје песме Евровизије" захтева потпуно ауторство - морају да компонују музику, пишу текст и сами изведу своју композицију.

Прошле године, на такмичењу у Ротердаму наша представница Невена Божовић из Косовске Митровице са песмом "Пиши ми" освојила је треће место.

Она је наступила у ревијалном делу вечерашњег програма заједно са специјалном гошћом Јеленом Томашевић, нашом представницом на Песми Евровизије ове године у Београду, тинејџерском групом "Неустрашиви учитељи страних језика" националним представницима на ''Дечјој песми Евровизије" у Букурешту пре две године и дечијим хором "Колибри".