Пробе водитељских парова

Програм на избору представника Србије за “Дечју песму Евровизије 2008,” 21. септембра, водиће Душка, Мики, Јана и Јован. Пробе су већ увелико почеле.

ДУШКА ВУЧИНИЋ ЛУЧИЋ своју ТВ каријеру започела је на Трећем каналу РТС-а, 1990. године.  Радила је као новинар, водитељ и уредник бројних гледаних и популарних емисија попут „Водићу те само реци где", „Звезде и понека псовка", "Поново ради биоскоп", „Кажи ако смеш", "Мама, тата и ја", итд... Од 2004. године ангажована је на РТС-у као ПР и коментатор такмичења за „Песму Евровизије"  и „Дечје Песме Евровизије" ,као и ПР „Беовизије", националног такмичења за „Песму Евровизије". 

На Еуросонгу 2008 у Београду, обавила је веома значајан задатак у промоцији наше земље и самог фестивала,радећи као ПР и Прес менаџер манифестације.  Са глумцем Микијем Дамјановићем 2007. године је била водитељ националног такмичења за „Дечју песму Евровизије".

Душка је удата и мама је деветогодишњег Алексе.
 

МИКИ ДАМЈАНОВИЋ је глумац, стални члан ансамбла Београдског Драмског позоришта.  Поред позоришта у коме је запослен, ради и у позоришту „Бошко Буха".  Играо је у бројним представама за децу, попут  „Три мускетара",  „У цара Тројана козје уши", , „Мачор у чизмама", „Снежна краљица", „Кад порастеш бићеш ја", „Лепотица и звер", „Књига о џунгли", „Енглисх буквар", „Снежана и седам патуљака", као и у многим представама за одрасле.   Знамо га из телевизијских емисија  „Пиши-бриши", „Ко се игра, тај се воли", „Хуго", „Шешир без дна", ТВ серија „Мјешовити брак", „Љубав, навика, паника", филма „Лајање на звезде", а добитник је и награде за најбољег младог глумца на „Данима комедије" у Јагодини.

Мики ове године по трећи пут води „Дечју песму Евровизије".
 

ЈАНА НЕНАДОВИЋ је ученица петог разреда ОШ „Краљ Петар Први" и друге године балетске школе „Лујо Давичо"у Београду.  Већ са шест месеци снимила је прву рекламу и од тада је одиграла бројне улоге у позоришту  („Књига о џунгли", „Црвенкапа", „Пепељуга", „Снежана и седам патуљака"), на филму („Оптимисти", „Закопано благо") и у ТВ серијама („Фазони и форе", „Јелена", „Знам и ја понешто"). Снимила је неколико реклама и учествовала у синхронизацији цртаних филмова на РТС-у. У јуну ове године била је шлан дечјег жирија фестивала ТИБА.

Јана похађа часове енглеског језика и часове глуме. 
 

ЈОВАН НЕГИЋ је ученик шестог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај" у Обреновцу.  Јованови наставници су рано приметили његов глумачки таленат , па је прве улоге остварио у школској глумачкој секцији.  Похађао је школу глуме „Пипи" у Обреновцу и снимао радијске емисије и рекламе.  Члан је школице глуме Ненада Ненадовића.

Јован добро говори енглески језик и тренира кошарку у КК „Раднички" из Обреновца.