Читај ми!

Одржан други радни састанак са емитерима

Помоћник министра Ирини Рељин отворила је други радни састанак са представницима ТВ емитера из другог и трећег симулкаста, који Министарство трговине, туризма и телекомуникација организује у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији поводом почетка преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала.

На састанку који је одржан данас у Нишу, професорка Рељин је подсетила да је Србија подељена на 13 зона покривања ТВ сигналом, а симулкаст је 1. септембра почео у зонама: Авала, Вршац, Кикинда, Рудник-Црни врх, Јагодина, Суботица-Сомбор и Чот-Венац. У овим зонама 1. марта 2015. године гаси се аналогни сигнал, а до 1. маја 2015. године то ће бити учињено и у осталим зонама.

Она је нагласила да сви грађани који примају сигнал преко кровне или собне антене за пријем сигнала дигиталне земаљске телевизије треба да имају телевизор који омогућава пријем таквог сигнала или одговарајући СТБ (сет-топ-бокс) који се прикључује на постојећи телевизор. Приликом куповине СТБ уређаја (или новог телевизора), грађани треба да обрате пажњу на знак „Дигитал ТВ", који представља жиг гаранције.

„Очекујемо да ће у наредних месец дана први телевизори и СТБ уређаји у продавницама бити означени знаком „Дигитал ТВ". Сваки уређај који буде означен овим жигом испуњаваће све услове за квалитетан пријем дигиталног сигнала у нашој земљи.", рекла је професорка Рељин.
Сврха овог догађаја је да се емитери обавесте о детаљима процеса дигитализације, успостави добра координација у овом процесу између релевантних институција и емитера, као и да се кроз извештавање медија подигне ниво знања грађана о преласку на дигитално емитовање телевизијског сигнала.

Сарадња са емитерима у овом процесу је од великог значаја, с обзиром на потребу да сви грађани који програм примају посредством система земаљских предајника буду на време информисани и технички спремни за пријем дигиталног сигнала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару