Читај ми!

Новогодишњи празници уз РТС Дигитал

Новогодишња ноћ уз РТС дигитал ─ специјална и спектакуларна: Гастрономске чаролије, новогодишњи сјај Берлинске филхармоније, кубански музички спектакл и српских 100 труба. Први дани нове године уз врхунске музичке и документарне програме, руски снежни шоу, ритмове фламенка и јапанских бубњева, свет боја и уметности...

Премијерни музички, играни и документарни програми РТС Дигитала у новогодишњим празничним данима представљају чувене уметнике не само у области музике, балета и филма, него и уличне уметности и кулинарства.

Гала концертом Какав диван град (вечерас у 21.00) под руководством сер Сајмона Ретла, РТС Дигитал уводи своје гледаоце у новогодишњу ноћ. Музика Леонарда Бернштајна подсетиће на свинг, џез и конгу, стилове популарне тридесетих година прошлог века. Уследиће спектакуларни концерт Fiesta Cuаbana из чувеног клуба Тропикана у Хавани. Ово је шоу болера, мамба и сона са легендарном Омаром Портуандом, пратећим бендом и Тропикана балетом (22.30).

Првог дана јануара гледаоци ће доживети свечану атмосферу из Златне сале бечког Музикферајна на традиционалном Новогодишњем концерту Бечке филхармоније, којом овога пута диригује маестро Даниел Баренбојм (сутра у 11.15). Увече ће Берлинска филхармонија са познатим фламенко гитаристом Кањизерасом наступити у мадридском театру Реал на Европа концерту из 2011 (21.00).

Велики Славин снежни шоу РТС Дигитал поклања својим гледаоцима 1. јануара у 17.50. Магичан и надреалан, овај шоу нас може пренети у свет снова, док нас музика прослављеног композитора и оскаровца Енија Мориконеа враћа у свет антологијских филмских остварења "Било једном у Америци", "Добар, лош, зао", "Мисија", "Било једном на Дивљем западу". Мориконе диригује Мориконеа 02. јануара у 16.15.

Из филмског програма РТС Дигитал препоручује изузетно експериментално остварење Фредерика Сојшера Хитлер у Холивуду (02. јануар у 22.20) са Маријом де Медеирос, звездом филма Петпарачке приче, у потрази за филмовима изгубљеним током Другог светског рата.

У празничном духу, нова серија Повратак гастрономском умећу снимана на пет континената представља кулинарску традицију, поднебље и гастрономско умеће пет чувених кувара. У новогодишњој ноћи уживаћемо уз Арноа Дагена који је одлучио да своје кулинарско умеће покаже у срцу Баскије имајући на уму лекцију својих предака: Треба јести боју, јер боја значи Живот! (вечерас 20.00)

А наша способност да видимо у боји, плаветнило неба или црвени залазак сунца, проучена је у троделној серији Свет боја, отварајући врата једног сложеног универзума који смо тек делимично у стању да објаснимо (1, 2. и 3. јануар у 20.00).

Треба поново изаћи на улице града и оставити нови, креативни траг, кажу млади Парижани у новој епизоди серије Сфера уличне уметности. (петак 3. јануар у 18.05)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару