Читај ми!

Свич оф 2015?

Последњи рок за завршетак процеса дигитализације на простору Европе је 17. јун 2015. године, међутим Србија није одредила коначан датум за завршетак тог процеса. У Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација кажу да је реализација пројекта дигитализације један од приоритета, а да се резултати очекују до априла 2013. године.

"Ми ћемо дати све од себе да се процес дигитализације деси мало раније, али 2015. је најреалнија за завршетак тог процеса.", рекао је Стефан Лазаревић државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација.

Он је додао да је највећа кочница реализације процеса дигитализације недостатак пројекта дистрибуционе мреже који садржи неколико подпројеката.

"Сву своју енергију и снагу ћемо усмерити на координацију и реализацију тих пројеката у наредном периоду и очекујем да ће пројекти бити завршени до почетка маја.", казао је Лазаревић.

Стефан Лазаревић државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација је истакао да је Република Србија у сарадњи са међународним консултантима израдила жиг гаранције.

"Наша идеја је да се жиг гаранције лепи на уређаје који могу да подрже процес дигитализације онако како је то наша држава предвидела. Жиг гаранције је кључ када је промоција у питању и цела прича је везана с промоцијом дигитализације и очекујемо да ће заживети у првом кварталу ове године.", рекао је Стефан Лазаревић.

Он је додао да смо добили велику помоћ кроз Европску унију, али и да постоји велика подршка тима за социјалну инклузију који ради студију о томе које групе држава треба да помогне.

"Надамо се да ће бити новца у буџету у наредним годинама да се обезбеди помоћ социјално угроженим категоријама становништва. Међутим, овде се не ради само о помоћи у социјалном смислу већ морамо да организујемо тимове који ће помагати нашим грађанима у инсталирању сет-топ-боксова.", рекао је Лазаревић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару