среда, 09.09.2020, 07:15 -> 11:07
Извор: РТС
Аутор: Силвија Пашајлић
Leposava dolijala na Ovčar Banji, sada i pozira za fotografije
Leposava, mlada lija, zahvaljujući domaćinu Planinarskog doma u Ovčar Banji, postala je stalni gost. Rado se druži sa turistima, pozira na fotografijama, ali često ume ponešto i da ukrade.
Čim iz šume čuje Slavkov glas stiže na doručak ili večeru. Veruje mu i sve što joj ponudi pojede u slast. U podnožju Kablara upoznali su se pre dva meseca.
„Ja sam joj bacao hranu daleko, nije htela da priđe. Posle toga se pripitomila i jede mi iz ruke i pozira, naiđu turisti ona izađe tu, slika se. Sad je dobra i svako može da je hrani iz ruke“, navodi Slavko Maletić, domaćin u Planinarskom domu.
Znatiželjna Slavkova riđa drugarica svakog dana provede po nekoliko sati sa gostima Planinarskog doma. U početku je bila nepoverljiva, ali se sada u pravom smislu odomaćila.
Jedino podvije rep zbog domaćih životinja, ali je to samo na kratko obeshrabri. Leposava često svrati i kod komšija, koji joj nestašluke brzo oproste.
„Ulazi u gepek, penje se preko kola, ukrala tabakeru, krade meredov za pecanje, ja posle idem jurim za njom. Uđe u čamac i pokupi sitne ribice iz kofice i tako. Znači nema šta ne krade. Ja sam nalazio gostima ovde iz Doma ukrade papuče, ukrala kupaći“, kaže Milisav Drmanac iz Ovčar Banje.
U tu priču uverio se i naš snimatelj, jer je sunđer sa mikrofona, koji je Leposava za čas uzela, morao da traži po šumi.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 7
Пошаљи коментар