Читај ми!

Робијаш признао да је пуцао на Тупака Шакура

Осуђеник Декстер Ајзак, који се налази на издржавању доживотне робије, тврди да му је музички менаџер Џејмс Роузмунд у новембру 1994. године, за пљачкање покојног Тупака Шакура платио 2.500 долара. Том приликом Ајзак је упуцао репера пет пута.

Мистерија ко је пуцао на легендарног репера Тупака Шакура 1994. године би ускоро могла бити решена. Наиме, њујоршка полиција истражује онлајн исказ једног осуђеника који тврди да је упуцао Тупака током покушаја пљачке 1994. године, преноси агенција Ројтерс.

Осуђени убица по имену Декстер Ајзак, који је тренутно на издржавању доживотне робије у „Метрополитан" затвору у њујоршком Бруклину, тврди да је пре 17 година био унајмљен од стране хип-хоп менаџера Џејмса Роузмунда да испред музичког студија на Менхетну опљачка репера Тупака Шакура.

Том приликом Шакур је упуцан пет пута.

Ајзак тврди да му је за то плаћено 2.500 долара (1.600 евра).

Тупак је преживео овај напад, али је две године касније убијен у још неразјашњеној пуцњави у Лас Вегасу.

У исказу, прво постављеном на музички веб-сајт AllHipHop.com, Ајзак тврди да као доказ и даље чува ланац-огрлицу коју је скинуо са репера.

„Желим да рашчистим пар ствари, јер су законски лимити истекли, нико не може бити оптужен, а ја сам страшно уморан од слушања ваших лажи", навео је њујоршки затвореник као разлоге што тек сад иступа у јавност са признањем.

Џефри Лихтман, Роузмундов адвокат, сматра да позадина признања нема везе са наведеним: „Измишља да би помогао полицији да изгради случај против мог клијента. Нити се поправио, нити покушава да растерети своју савест. Реч је о очајничком покушају да смањи своју казну."

Иначе, и сам Роузмунд се налази у бекству због оптужби федералних власти да је умешан у продају кокаина на велико.

„Детективи планирају да попричају са Ајзаком и чују шта има да каже по том питању", кратко је одговорио новинарима портпарол полиције Пол Браун.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару