Милетов „фон-бонтон“

Миле Кекин из групе „Хладно пиво“ формирао је врло занимљив и јасан „Бонтон мобилног телефона“ на свом „Блог те мазо“ блогу. И све је у праву.

Певач загребачког панк-рок састава „Хладно пиво", Миле Кекин, саставио је бонтон за кориснике мобилних телефона којим скреће пажњу да њиховом неумереном употребом страдају свакодневни разговори лицем у лице.

„У свим животним фазама увек смо се могли барем напричати. А онда се појавила мобилна телефонија и разговори су нам постали налик филмовима на приватним телевизијама - испрекидани до границе подношљивости", пише Кекин у свом „Блог те мазо", редовном блогу на bigblog.tportal.hr/mile.

У свом предлогу бонтона, Кекин, између осталог, упозорава кориснике мобилних телефона да кад су у друштву „није пристојно писати поруку осим кратких као што су 'ОК', 'у реду', 'не', 'да' и слично".

Певач примећује да није лепо ни „јавити се и причати дуже од 30 секунди" ако особи поред вас „нису на располагању дневне новине, укрштене речи, резултати Лиге шампиона, грицкалице или други људи спремни да јој скрате време".

„Непристојно је вриштати у мобилни хистерично, одушевљено, бесно, нарочито ако сте у трамвају, бусу или у друштву које управо покушава разговарати... Морално је упитно, да не кажем садистички, ако вам је рингтон (звук звона) једна те иста песма већ годинама. На тај начин мучите своје ближње полако и натенане", упозорава Кекин.

Певач наводи и да није по бонтону слати поруке да немате пара на мобилном како би вас саговорник назвао о свом трошку, посебно ако имате преко 20 година и ментално и физички сте здрави, а „још је поквареније кратко позвонити и одмах прекинути".

„Није лепо, ни пристојно, а камоли по бонтону звати непрекидно, бесомучно, лудачки, опсесивно компулзивно сваких пет минута... Постоји попис пропуштених позива. Знаћу да си звао", поручује певач.

Девојкама које вечито очекују нечију поруку или позив, односно имају „тик проверавања телефона", Миле препоручује да га лепо ставе на сто или обесе око врата као фину огрлицу, само нека престану да копају по торбици.

За крај смо оставили ставку са бројем пет Милетовог „фон-бонтона": „Апсолутно је забрањено имати укључен мобилни уређај док вам партнер покушава откопчати грудњак, а камоли се јавити".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару