Читај ми!

Од мрачних тренутака до тријумфа на сцени – Тина Тарнер и још једно подсећање на њене мемоаре

„Моја љубавна прича" наслов је књиге мемоара Тине Тарнер, објављена у свету пре неколико година, у којој недавно преминула краљица рокенрола говори о својој блиставој каријери и сложеном личном животу.

Тина Тарнер је једна од ретких музичких икона чији је живот једнако упечатљив као и њена музика. Од детињства у Нетбушу, преко успона и славе уз Ајка Тарнера до поновног успеха осамдесетих и самосталне каријере, мемоари Тине Тарнер откривају неустрашивост, унутрашње борбе, снагу воље и неисцрпну љубав према музици.

„Треба истаћи то да је њена каријера текла у три дела, први део са Ајком до 1975. тад смо имали прилике да је видимо овде, онда од 1983. када се срела са Роџером Дејвисом, менаџером који јој је оживео каријеру и онда тај средњи период, ту смо имали прилику да је видимо 1978. у Пиониру“, рекао је Срђан Стојановић директор Института за савремену музику.

Турбулентне године са првим супругом Ајком Тарнером обележиле су живот Тине Тарнер на много начина. Али њена прича није само о тамним тренуцима са њим већ и о тријумфима на сцени.

О енергчним наступима и незаборавним хитовима, али и бројним сарадњама и пријатељствима које је имала са европским и америчким звездама.

„Она је већ 1960-их била редован гост на турнејама са Стонсима када је свет сазнао за њу и она је већ тада стекла име. Сад што то име је после раскида са Ајком је имало проблема пет, шест година да се стави на мапу то је друга ствар, али не сматам да је тај период са Ајком лошији од периода касње.

Једнако томе важно рећи је то да кад се пробијала 60-их година са Ајком музички бизнис није био на том нивоу као `84. кад је она почела соло. Осамдесете су за рокенрол толико важно зато што су тада извођачи продуценти аутори сви коначно добили право признање и материјалну накнаду за оно што су радили“, додао је Стојановић.

Мемоари Тине Тарнер сежу до 2018. године и премијере мјузикла „Тина" на лондонском Вестенду. У то време, суочена са низом здравствених проблема и породичних трагедија, желела је да исприча целу причу и тако се помири са прошлошћу. У писању су јој помогли Дебора Дејвис и Доминик Вихман.

Српско издање књиге објавила је издавачка кућа SezamBook.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво