Читај ми!

Тина Тарнер: Радила је опасне ствари, радили су јој опасне ствари, али је увек налазила начин да преживи

Обожаваоци и колеге опраштају се од Тине Тарнер.

Истинска звезда и музичка легенда преминула је у 84. години у свом дому у Швајцарској.

„Када је на сцени било суза, то није био Холивуд, то је била стварност“, рекла је Тина Тарнер у последњој аутобиографској књизи.

Од детињства је волела ризик и имала је, уместо једне, много ноћи које су јој мењале живот.

Титула краљице не стоји само испред жанра који је обележио њен живот – рокенрол, већ су је таквом сматрали и сви они којима је олакшала пут у музички свет.

Идол је била и многим колегама у рок, соул и ар-ен-би музици, попут Мика Џегера. Њена појава очекивана је била на турнејама са „Ролингстонсима“, а на сцени је очи у очи стајала и са Брајаном Адамсом, Бијонсе, Еросом Рамацотијем, и много других европских и америчких звезда.

Продајом двеста милиона плоча оборила је светски рекорд у музичкој индустрији, добитница је 12 Греми награда. Од публике није скривала ни другу страну живота – у дубоким исповестима у биографским књигама које су преведене на 70 језика, документарним филмовима и песмама.

За однос са Ајком Тарнером говорила је да је с њим прошла све кругове пакла. У последњој аутобиографској књизи Моја љубавна прича, истакла је и да је радила опасне ствари и да су њој радили опасне ствари, али увек би проналазила начина да преживи.

Била је гост у Београду неколико пута, последњи пут 18. августа 1990.

„Она је давала једноставно све. И искреност коју она пружа у сваком свом гесту је аутентична и права. То публика уме да препозна, текстови њених песама можда нису сваком посетиоцу били познати, али то није потребно, она једноставно зрачи ту енергију позитивну и преноси на публику. После концерта сам дошао да јој донесем цвеће, она је била тако једноставна, тако добра, бескрајно јој се допало то цвеће, и рекла је ‘овде се осећам као код куће’“, рекао је Срђан Стојановић, организатор.

Рођена је 1939. године у Нетбушу, у држави Тенеси као Ана Меј Булок. Сан да испуни велики стадион или арену остварила је 1985. на турнеји за албум Лична плесачица. За све што није имала говорила је да ће стећи. И није случајно што је Једноставно најбоља њена најпопуларнија песма, јер је Тина Тарнер заиста – једноставно најбоља.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво