Читај ми!

Колеге и пријатељи се опраштају од Тине Тарнер, саучешћа стижу са свих страна

Са свих страна света стижу саучешћа и речи захвалности за музику, енергију и таленат које је „краљица рокенрола“ Тина Тарнер поделила са људима.

Легендарна блуз, соул и рокенрол дива Тина Тарнер преминула је јуче у 84. години након деценије борбе са бројним болестима. Колики је траг у музици оставила сведоче опроштаји колега и пријатеља који од јуче не престају.

Један од првих који се опростио од ње је фронтмен „Ролингстонса“ Мик Џегер, који је са освајачицом 12 Гремија певао у дуету 1985. године на „Лајв ејду“.

„Много ми је жао што је преминула моја дивна пријатељица Тина Тарнер. Била је истински страховито талентована певачица. Инспирисала је људе, била топла, забавна и великодушна. Толико ми је помогла када сам био млад и никада је нећу заборавити“.

Дајану Рос је вест о смрти њене колегинице шокирала: „Шаљем саучешће њеној породици и вољенима.“

Једна од најпопуларнијих певачица данашњице, Бијонсе се од легенде опростила емотивном поруком на Твитеру.

„Моја вољена краљице, волим те бескрајно. Толико сам ти захвална на инспирацији и на томе што си нам утабала пут. Ти си снага и отпорност. Ти си епитом моћи и страсти. Сви ми смо имали среће да сведочимо твојој доброти и дивном духу који ће заувек остати. Хвала ти на свему што си учинила“, истакла је Бијонсе.

Њен колега и канадски певач Брајан Адамс написао је да ће заувек бити захвалан на времену које је провео са њом на турнеји, у студију и као пријатељ.

„Хвала ти што си била инспирација милионима људи широм света, увек говорила истину и дала нам дар свог гласа“, додао је Адамс.

„Почивала у миру. Једноставно, најбоља“, кратак је био британски новинар Пирс Морган, алудирајући на њен хит Simply The Best.

Глумац Малколм Макдауел присетио се легендарне певачице као „бљештаве звезде и дивне особе“.

Колегиница и фронтменка бенда „Блонди“ Деби Хари навела је да је она једна од оних који су примили енергију, креативност и таленат којима је Тина Тарнер зрачила.

Легендарна манекенка и пријатељица Наоми Кембел опростила се на Инстаграму речима: „Почивај у миру и моћи краљице, легендо, иконо. Никада неће бити друга као ти. Са радошћу ћу се сећати времена са тобом.“

„Дубоко ме ражалостила вест о смрти Тине Тарнер. Њен моћни глас и снага заувек ће остати у нашим срцима и сећању. Утабала је пут за многе од нас у музичкој индустрији и њено наслеђе наставиће да инспирише генерације“, написала је певачица Кристина Агилера.

Водитељка Опра Винфри назвала је Тину Тарнер „богињом рокенрола“ и у дугачкој и емотивној поруци, између осталог, истакла њену снагу и храброст као жртве насилништва и злостављања.

Амерички председник Џо Бајден предводио је опроштаје међу политичарима и званичницима.

„Пре него што је постала краљица рокенрола, Тина Тарнер је била ћерка фармера из Тенесија. Као дете певала је у црквеном хору, а постала је једна од најпопуларнијих и најуспешнијих певачица свих времена“, наводи први човек Беле куће, додајући да таленат попут њеног се појави једном у генерацији.

Бивши председник САД Барак Обама такође се опростио од легенде: „Тина Тарнер је била сирова, моћна, незаустављива. И била своја. Говорила је и певала истину кроз радост и бол, тријумф и трагедију.“

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво