Читај ми!

Бахатост младог руског тајкуна

„Руски Закерберг“, како зову Павела Дурова, власника најпопуларније руске друштвене мреже, бацао је папирни новац кроз прозор у облику авиончића и забављао се гледајући људе како се на улици отимају и туку!

Руски тајкун Павел Дуров пронашао је начин да се забави у тренуцима када му је у канцеларији било досадно. Недавно је с прозора своје компаније у Санкт Петербургу бацао авиончиће направљене од новчаница од пет хиљада рубаља (око 160 долара).

Пролазници су прво били изненађени потезом 27-годишњег оснивача најпопуларније друштвене мреже у Русији „У контакту" (В контакте), али су затим почели да се отимају за новац који је падао са прозора.

„Претворили су се у животиње. Почели су да се туку и ломили су једни другима носеве...", изјавио је један од сведока хаоса.

Дуров и његови сарадници посматрали су све с прозора зграде, смејали се и снимали људе мобилним телефонима, преноси Раша тудеј (Russia Today).

Он је објаснио како је желео да направи веселу атмосферу у граду.

„Престали смо да бацамо новац, јер су се људи претворили у животиње. Сигурно ће бити још таквих акција", написао је Дуров на свом Tвитер налогу.

Претпоставља се да је Дуров на тај начин поделио око 2.000 долара, а многи руски блогери сматрају да је његов потез био веома окрутан с обзиром на то да је за многе Русе пет хиљада рубаља велики износ.

Богатство Дурова процењује се на осам милијарди рубаља (260 милиона долара).

Бацање авиона од новчаница није његов једини чудан потез. Он је познат и по томе што је објавио својеврсни политички манифест у коме наводи мере како би Русија постала успешна држава.

Једна од мера је и укидање рубље, закона и забрана, као и омогућавање странцима да рентирају територију Русије како би могли да подигну мини државе.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару