Читај ми!

Андреа Бочели прави велико славље поводом 30 година каријере, неки детаљи су "top secret"

Под именом "Andrea Bocelli 30 The Celebration" почело је славље поводом тридестогодишње каријере у родном месту славног певача и које ће трајати три дана – закључно вече ће бити одржано 19. јула. Листа славних светских звезда које присуствују слављу је подугачка, а посебно је запажен Андреин син, Матео.

У месту Лајатико, тачније у Борго Валдера, стигао је и Вил Смит након што је присуствовао концерту групе „Колдплеј" на стадиону Олимпико у Риму. Поред њега на овој мега-фешти, како је дефинишу медији, учествују и Брајан Меј из групе „Квин", Ерос Рамацоти, Џони Деп, Ед Ширан, Расел Кроу као и оперски певачи Пласидо Доминго и Хозе Карерас, пијаниста Ланг Ланг, а и пуно италијанских певача попут Цукера, Лауре Паузини, Тицијана Фера и Ђорђе.

Од осталих звезда слављу присуствују и Шанаја Твејн, Софија Вергара, Дејвид Фостер, Кристијан Нодал, Софија Карсон, Аида Гарифулина, Брајан Терфел и Надин Сијера.

Свака од три вечери има сасвим другачији програм који је означен као "top secret", те је отворен за најпривелегованије (овим вечерима присуствује 9.000 људи из целог света а све карте су продате) и све се одвија у чаробном месту између брда око Пизе у коме је певач рођен 1958. године.

Центар дешавања је Театро дел силенсио (Театар тишине) који је изграђен у његовом родном месту 2006. и осмишљена од стране архитекте Алберто Барталинија. Амфитеатар је обогаћен, у односу на претходне године супер технолошком сценографијом око малог језера иза бине где се налазе и дела славних имена као што су Арналдо Помодоро и Игор Миторај.

За све то су се побринули "Styfish antertainment architects" који раде и са „Ролинг стонсима", „Пинк Флојдом", Мадоном, Лејди Гагом и U2.

Шанаја Твејн ће заједно са Бочелијем отпевати нови сингл From this moment on. Звезда претходне две вечери је био Ботичелијев син Матео, 26 година, који је решио да крене очевим стопама.

Општина Лајатико је преузела све мере сигурности организујући и мини бусеве који су превозили госте и гледаоце а сви хотели били су попуњени. У спектаклу учествује 300 дронова уз ноћне специјалне ефекте.

Америчке продукцијске куће (Mercury Studios, Maverick, Almud, Impact Productions и CitySound & Events) реализоваће снимке који ће бити коришћени у документарном филму који ће се звати Andre Bocelli 30 The Celebration, и моћи ће да се види широм света од ове јесени. Режисер је добитник Емија, Сем Вренч. До краја године ће изаћи нови документарни филм о славном тенору назван Andrea Bocelli: Why I believe који прича његову животну причу. Бочели започиње са новом светском турнејом у децембру.

Становници градића из кога Бочели потиче, њих око 300, врло су задовољни његовим избором да 30 година рада прослави баш у месту из кога је потекао. Иначе, укупно 1.200 људи је могло да купи карту за 50 евра а на свој начин, учествоваће и школе.

Одређене карте су имале цене које су за већину људи недостижне: од 190 евра за трибине без нумерисаних места, преко 290 за фотељу, затим за место са које се лоше види бина – око 220 евра, „прву фотељу" по цени од 450 евра, „другу фотељу" 345, тзв. полтронисима око 530 евра, потом „голд вип" – 1.675 евра, да би цена за platinum elite VIP sky box достигла и више од 5.500 евра.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару