Hronika festivala Egzit 2019 - treća emisija

I u trećoj emisiji koju RTS emituje uživo iz Novog Sada, sa 19. Egzit festivala, saznaćete i videti sve najvažnije i najatraktivnije sadržaje ovogodišnjeg izdanja festivala a voditelji u studiju ugostiće i muzičke zvezde koje nastupaju na festivalu, kao i poznate ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

U improvizovani studio RTS- a, stićiće „najveća britanska nova zvezda"- Tom Voker, koji je pesmom „Leave a Light On", osvojio top liste i srca publike širom planete. To su potvrdile i predstojeće „Brit nagrade" nominovan je u dve kategorije- za najboljeg novog izvođača i za najbolji britanski singl.

Za RTS će intervju večeras dati i članovi benda Greta Van Flit, koji čine tri brata i njihov drug iz detinjstva. Za njih kažu da na svakom nastupu podsećaju na samu esenciju rokenrola: rifovi koji opsedaju telo, bas i bubanj koji ga pokreću i supersoničan glas koji zajedno potvrđuju da je rokenrol zaista večan. Prosek godina u bendu jedva prebacuje dvadeset, a iza sebe već imaju osvojenu američke top liste jer se njihov album prvenac "Anthem of the Peaceful Army", izdat u oktobru, našao na samom tronu Bilbord Hard Rok i Top Rok albuma, kao i na visokom trećem mestu opšte Bilbord liste albuma, na kojoj u ovom celom veku dominiraju pop izvođači.

Voditelji Hronike 19. Egzita ugostiće i članove benda Chase & Status Rtrn II Jungle ali i domaće muzičare- bend „Buč Kesidi" i predstavnike Bassivity scene (uoči nastupa na Fjužn bini festivala).

Egzit festival je od osnivanja poznat po posvećenosti društvenom aktivizmu, za proteklih 19 godina sprovedeno je mnogo velikih i značajnih društveno- odgovornih kampanja, akcija i projekata. Večeras će gosti Hronike Egzita biti i predstavnici Fondacije Novak Đoković Egzit fondacije,koji će predstaviti zajedničke planove u narednom periodu i aktuelnu nacionalnu kampanju koja traje od početka 19. Egzita- "Da i za mene bude mesta- izgradimo vrtiće zajedno". Partner ove kampanje je Radio- televizija Srbije. 

Neke od domaćih glumačkih zvezda, koje na festival dolaze kao ljubitelji muzike i verna publika, poveriće u ovoj emisiji svoje muzičke afinitete ali i utiske o ovogodišnjem Egzitu: Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Petar Strugar, Dušan Lajović, Viktor Savić, Bojan Perić, Aleksandar Radojičić, Nenad Pagonis, Milena Radulović...

Uživo u ovoj emisiji pratićemo i koncert Toma Vokera.

TV prenos ostalih najatraktivnijih koncerata 19. Egzit festivala, sa tri najveće bine- možete pratiti nakon ponoći na Prvom programu RTS-a.

Voditelji Hronika festivala Egzit: Kristina Radenković (TV lice RTS), Stefan Jovčić (TV lice emisije "Bunt" i 5. Bunt rok festivala RTS- a), Una Senić (voditeljka i novinarka), Konstrakta (Ana Đurić- pevačica, tekstopisac i kompozitor u grupi "Zemlja gruva") i novinar Galeb Nikačević.

Urednica specijalnih emisija o 19. Egzit festivalu je Branka Glavonjić a urednici TV prenosa su Dobroslav Predić i Anja Rogljić.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару