среда, 01. јун 2022, 18:01
Znanje imanje- 9.5.2021.
Šetali smo po planinama, pored reka i oko jezera. Gostili se kod dobrih domaćina. Još jedna potvrda da su proizvodnja biološki vredne hrane i eko-etno turizam karike koje selu nude bolje dane.
Sve je važnije da pomirimo ekologiju i ekonomiju zato što - kako kaže dr Luka Radoja: ako nam budućnost ne bude zelena, nećemo je ni imati. Baš o tome u ovom izdanju govore:
Stojadin Radivojević iz Paraćina - šta etno selo Stolovo nudi strancima kad siđu sa auto puta.
Dejan Milojević - zašto se iz betona preselio na Rtanj i sada uživa sa prijateljima i gostima koji znaju da čuvaju prirodu.
Rade Mitrović iz Trešnjevice kod Arilja - kako je deo kapitala koji je zaradio u Beču uložio u rodno selo.
Zorica Milojevič iz Velikog Šiljegovca - koliko ljubavi moramo da uložimo ako želimo da živimo u kući za maštanje.
Inženjer Mario Maho podseća da je organizacija u proizvodnji povrća - pola posla.
Urednica: Jasmina Nikitović Stojičić
Коментари