Životna sredina i zdravlje Rizici iz hrane

Proizvodnja hrane se u poslednjih nekoliko decenija znatno promenila. Mnoštvo hemikalija koristi se u u današnjoj poljoprivredi da bi se povećali prinosi i da bi se poboljšao kvalitet prehrambenih proizvoda.

Neke od tih hemikalija ostaju u biljkama i životinjama i mogu da dospeju i u namirnice. Globalno zagrevanje, više sušnih perioda, smanjenje vodnih resursa i zagađenje okoline stvaraju i deficit poljoprivrednog zemljišta. Zbog toga je još teže proizvesti hranu koja ne sadrži fizičke, hemijske i mikrobiološke kontaminante i doći do namirnica koje ne nose rizik za nastanak bolesti.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару