Most

Sedma epizoda: Ispitivanje Tomija se nastavlja, a Solve još uvek odbija da sarađuje. Ona ne želi da priča ni sa Sagom niti sa Džonasom. Ostaje pitanje koliko dugo još mogu da je zadrže ako ne dobiju nikakve dokaze od nje.

Lilijan je i dalje pod pritiskom rukovodstva da pronađe krivca, a sve su veći izgledi da neko iz odeljenja odaje informacije. U međuvremenu, Saga napreduje u potrazi za Henrikovom porodicom...

Poslednja sezona popularne krimi serije "Most", ostavila je gledaoce širom planete u suzama zbog opraštanja od svog omiljenog lika - fantastične Sage Noren, koja ih je prethodne uzbudljive tri sezone vodila kroz neverovatno napete slučajeve, ali i upoznavala sa svojim neobičnom ličnošću i životom. Četvrta sezona serije "Most" nakon samo šest meseci od svetske premijere stigla i na RTS!

Prethodne tri sezone serije Most (Bron/Broen) oduševile su publiku širom sveta. Gledaoci su u prve dve sezone bez daha pratili istrage društveno neprilagođene Sage Noren i okorelog policajca Martina Roda, dok je u trećoj sezoni Saga dobila novog partnera - Henrika Saba.

Ponovo smeštena između Danske i Švedske, četvrta sezona počinje godinu i po dana nakon dešavanja u trećoj sezoni. Saga je i dalje u zatvoru, u toku je suđenje, a porota treba da donese odluku da li je kriva za smrt majke. Dok Saga čeka novosti, Henrik se muči da sazna istinu o svojoj porodici i da otkrije šta se zapravo desilo sa njegovom decom.

Za to vreme, policija dobija novi uznemirujući slučaj - žena je kidnapovana i brutalno ubijena u podnožju mosta. Ispostavlja se da je u pitanju Margaret Tormod, direktorka Agencije za migracije u Kopenhagenu, a policija motiv za ubistvo vidi u skandalu sa deporatcijama u koji je ona nedavno bila umešan.

Dansko-švedska krimi-drama autora Hansa Rozenfelda, u režiji Henrika Džordžsona, Šarlote Siling i Lize Sive, bez sumnje ulazi na listu najboljih evropskih TV radova van engleskog govornog područja.

Skandinavci su ovim delom uspeli čak da osvoje ostrvsku Bi-Bi-Sijevu publiku, koja je po pitanju ovog žanra odlično potkovana i poprilično probirljiva, jer u sopstvenom nacionalnom TV trezoru ima bogatu arhivu krimi serija. Serija je emitovana u preko sto zemalja širom sveta, a privukla je više od milion gledalaca i pobrala dobre kritike. Uspešnost pokazuje i to što je 2 godina nakon njene premijere snimljena američka verzija istog naziva (The Bridge) s Dijanom Kriger i Demijanom Bičirom u glavnim ulogama, kao i englesko-francuska verzija (The Tunnel), koju smo emitovali na našem Drugom programu.

Uloge: Sofija Helin, Ture Lindhart, Henrik Lundstrom, Kirsten Olesen, Marija Kule, Mikael Birkjer

Režija: Henrik Džordžson, Šarlot Siling i Liza Siva

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару