недеља, 19. апр 2015, 20:05
Kultura podneblja: Gvadalupe-najbolji rum na svetu
Francuska prekomorska teritirija Antili, a naročito Gvadelupe su poznati svetski proizvođači ruma. Najpoznatiji i najbolji rum se tradicionalno ,od vremena kada je Kristifor Kolumbo doneo šećerni trsku na ostrvo, do danas ovde proizvodi na stari način.
Devedeset procenata ruma koji se prodaje u svetu proizvodi se industrijski od ostataka trski koje se koriste za proizvodnju šećera.
Na Gvadelupu, se proizvodi «poljski rum», rakija koja se pravi od čistog fermentisanog soka od trske.
U destileriji Longto, sa najdužom tradicijom na ostrvu saznaćemo kako se nekad i danas određivao i dobijao ovaj kvalitetni rum.Kvalitet zavisi i od umeća destilatora: ali pritisak, regulisanje, kazaljke i okretanje ventila ostaju dobro čuvana tajna koja se nikom ne otkriva..
repriza, 20. april u 04:05 i 12:05
Коментари