EVROVIZIJSKE PRIČE

Pesma za Evroviziju: Kompozicije će biti objavljene 25. januara

Kompozicije koje će učestvovati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2024" biće objavljene na Jutjubu i drugim muzičkim platformama 25. januara. U podkastu smo sa Srđanom Mladenovićem iz RTS-a i predsednikom OGAE Srbija govorili i o već izabranim pesmama za Pesmu Evrovizije, ali i o festivalima i kandidatima u Hrvatskoj, Švedskoj, Španiji, Italiji i Norveškoj.

U novoj, nešto drugačijoj, epizodi RTS-ovog podkasta Evrovizijske priče Srđan Mladenović iz Službe za korporativni imidž i odnose s javnošću RTS-a i predsednik udruženja OGAE Srbija Nenad Pribak govorili su o predstojećem festivalu "Pesma za Evroviziju".

Srđan Mladenović je naveo da su pripreme za festival u punom jeku i da će sve takmičarske kompozicije biti objavljene 25. januara na zvaničnom Jutjub kanalu "RTS Pesma Evrovizije", kao i na drugim muzičkim platformama.

Istovremeno će biti objavljen i raspored učesnika po polufinalima. U oba polufinala biće po 14 takmičara, a u finale će proći po osam najboljih.

Šta se još menja na "Pesmi za Evroviziju"

U podkastu je najavljena i promena u načinu saopštavanja glasova publike na "Pesmi za Evroviziju".

"Ove godine ćemo promeniti i način saopštavanja glasova u finalu. Tako da ćemo ove godine saopštiti glasove po evrovizijskom principu", rekao je Srđan Mladenović.

Dodao je da će broj poena koji ima žiri biti jednak broju poena koji ima publika i način saopštavanja biće identičan onome na Pesmi Evrovizije.

"To je tehnički proces. To nije nešto što mi nismo želeli da uradimo. To je nešto što treba da se sprovede od početka do kraja i sada smo spremni za to", objasnio je Mladenović.

Sagovornici nove epizode podkasta govorili su i o pesmama iz drugih zemalja koje su već izabrale, ali i o festivalima i kandidatima u Hrvatskoj, Švedskoj, Španiji, Italiji i Norveškoj.

Podkast "Evrovizijske priče" gledajte na Jutjubu, ali i na Spotifaju i drugim striming platformama.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије