Читај ми!

Временска прогноза 19. јануар

Највише падавина ће бити на југу, југоистоку и истоку земље, јер ће се облачност измештати ка тим пределима. Пашће од 20 до 50 литара кише за 24 сата. На планинама ће падати снег. Стиже и хладнији ваздух. На северу Србије највиша температура 7 степени, на југоистоку још сутра веома топло, око 17 степени. У Београду већи део дана суво, кише ће бити ујутру и увече. Највиша температура око 14 степени.

 

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

 

18.01.2023. Среда: У југозападној Србији (нарочито јужно од линије Прибој - Пријепоље - Сјеница - Нови Пазар), као и на западу Косова и Метохије претежно облачно са обилном кишом, пљусковима и грмљавином, на високим планинама изнад 1500 m и са снегом. У осталим крајевима променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала и уз знатно мању количину падавина, које ће бити чешће увече и у току ноћи. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено и јак јужни и југоисточни. Највиша температура од 12 до 20 степени. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 12 h, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.

19.01.2023. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, а на југу и југоистоку Србије и са пљусковима уз могућност грмљавине, док ће на високим планинама падати снег. Највише падавина очекује се на југу, југоистоку и истоку Србије, од 20 до 50 mm кише за 24 h, на југозападу од 10 до 25 mm, у осталим крајевима мање. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у Банату и на планинама повремено и јак, током дана у постепеном скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 4 до 13 степени, а највиша од 7 на северу до 17 степени на југоистоку земље, после подне у паду. Током ноћи у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије прелазак кише у снег. Упозорење: Киша са количином падавина већом од 40 l/m2 за 24 h, вероватноћа 80%.

20.01.2023. Петак: Претежно облачно и осетно хладније. На северозападу Србије суво, у осталим крајевима с кишом, суснежицом и снегом, уз формирање и повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак северозападни. Најнижа температура од -2 до 4 степена, а највиша од 1 до 6 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 95%.

21.01.2023. Субота: Облачно и хладно, киша се очекује углавном на истоку Србије, а у осталим крајевима снег. У брдско-планинским пределима стварање/повећање висине снежног покривача за 10 до 30 cm. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -2 до 2 степена, а највиша дневна од 1 до 4 степена.

Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥10cm за 12 h, вероватнћа 90%.

22.01.2023. Недеља: Претежно облачно и хладно, слаба киша се очекује углавном на истоку Србије, а у осталим крајевима слаб снег уз повећање висине снежног покривача. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -2 до 2 степена, а највиша дневна од 2 до 5 степени. Упозорење: Снег мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 80%.

недеља, 01. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару