Читај ми!

Зграде српских институција на северу КиМ трећи дан блокиране, на мосту преко Ибра појачано присуство Кфора

На северу Косова и Метохије такозвана косовска полиција и даље је испред српских институција. На мосту преко Ибра појачано присуство Кфора. Београд тражи реакцију међународне заједнице.

Зграде српских институција у четири општине на северу Косова и Метохије и даље су блокиране, а испред њих је такозвана косовска полиција. Кфор је појачао присуство на главном мосту у Косовској Митровици.

Акције полиције на северу покрајине утичу на безбедност, стабилност и мир, поручила је мисија Унмик, после разговора представника Српске листе са шефицом те мисије на Косову и Метохији Каролин Зијаде.

Српска листа је затражила хитну акцију међународних представника.

"НАТО је веома разочаран акцијама на северу Косова и Метохије које нису координиране са Кфором, навела је портпаролка Алијансе Фара Даклала.

Државни врх Србије оцењује да је на делу покушај да се испровоцира реакција и поручују да је избор политичка борба.

Председник Србије Александар Вучић у Прагу је имао низ билатералних састанака са европским званичницима, између осталог и са европским изаслаником за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком.

Вучић је затражио конкретну и недвосмислену реакцију Уније и земаља чланица не само у осуди најновијег насиља Приштине, већ и у спречавању таквих потеза и заштити Срба.

недеља, 01. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару