Временска прогноза 16. јануар

До четвртка топло уз кишу, а од петка права зима, па ће се забелети и нижи предели. Сутра у већем делу земље киша, снег само на високим планинама. Дуваће јака и олујна кошава. Температура слична данашњој, јутарња од -1 степен , највиша до 12. У Београду ветровито уз кишу повремено. Увече престанак падавина. Температура до 11 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.01.2023. Понедељак: У већини предела релативно топло, само у Тимочкој Крајини хладније, облачно и тмурно током целог дана. Наоблачење које је захватило крајњи север до средине дана прошириће се и на остале крајеве условљавајући кишу, на високим планинама снег пре подне у северозападним, западним и југозападним пределима, а после подне и у осталим крајевима. Касније после подне на северозападу, а увече и у осталим пределима престанак падавина уз истовремено смањење облачности у северним, западним и централним пределима Србије. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и планинским пределима и јак, а на југу Баната и олујни јужни и југоисточни. Најнижа температура од -1 до 5, а највиша од 5 у Тимочкој Крајини до 12 степени на западу Србије. Упорозења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

17.01.2023. Уторак: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, на високим планинама са снегом. Више падавина се очекује увече и током ноћи ка среди на југозападу и југу Србије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 2 до 7, највиша дневна од 12 до 16, на истоку Србије хладније око 6 степени. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95%. Киша са количином падавина већом од 40 l/m2 за 24h, вероватноћа 95%.

18.01.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, на високим планинама са снегом. Више падавина се очекује ујутру и пре подне на југозападу и југу Србије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 7 до 11, на истоку до 4, највиша дневна од 12 до 20 степени. Упорозења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Киша са количином падавина већом од 40 l/m2 за 24h, вероватноћа 90%.

19.01.2023. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, на високим планинма са снегом. Више падавина очекује се ујутру и пре подне на југу и југозападу земље. Ветар слаб и умерен, на југоистоку повремено и јак јужних праваца, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 4 до 10, а највиша дневна од 12 до 19 степени. Упорозења: Киша са количином падавина већом од 30 l/m2 за 12h, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.01.2023. до 24.01.2023.)
Умерено до потпуно облачно у петак (20.01) са кишом, на високим планинама са снегом, а после подне и увече ће киша и у нижим пределима услед пада температуре прећи у суснежицу и снег. У суботу у свим крајевима снег у нижим пределима уз формирање, а у вишим уз повећање снежног покривача. Након тога до краја периода умерено до потпуно облачно и углавном суво, само у недељу на југу, а у понедељак на западу земље тек понегде са слабом суснежицом и снегом.

недеља, 01. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару