Читај ми!

Смена облака, кише и сунца до краја октобра, да ли је на прагу први мраз

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је за РТС да ће се до краја месеца смењивати облачни, кишни и сунчани дани, а у понедељак следи наоблачење с кишом, што ће потрајати до петка.

Недељко Тодоровић је рекао да је јутрос у Београду, у центру града, било свега 9 степени, а на периферији ниже за степен-два, што значи да смо ушли хладнији део јесени.

"Данас, сутра и прекосутра биће сунчано, максимална температура између 20 и 23 степена, средином дана пријатно али зато ујутру и увече хладно. У том смислу треба се добро обући", рекао је Тодоровић.

До краја месеца смењиваће се облачни, кишни и сунчани дани, а у понедељак следи наоблачење с кишом - потрајаће до петка. Можда пауза у среду, 14. октобра без кише, у четвртак и у петак поново киша. Температура би била у паду, а најхладнији дани би били уторак и петак.

Према његовим речима, од суботе до 21. октобра, три-четири дана поновила би се епизода стабилног и сунчаног времена, али ујутру хладно а дању умерено топло - око 20 степени.

Говорећи о томе када је право време да се унесе цвеће, Тодоровић каже да у Београду неће бити мраза у октобру, али у околним местима, поготово по котлинама и брдско-планинском делу земље после 20. октобра треба очекивати први мраз.

Снега још не би требало да буде, евентуално само у вишим планинским пределима изнад 1.500 метара, закључио је Тодоровић.

Време је да сандале и папуче дефинитивно спакујемо и да извадимо јакне и џемпере.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи