Читај ми!

Јединствена Русија сачувала земљу

Дужничко ропство у Русији избегнуто захваљујући парламентарној већини коју је имала Јединствена Русија, рекао премијер Владимир Путин. Тајна успеха у брзој реакцији и двотрећинској већини у парламенту, истакао Путин.

Премијер Русије Владимир Путин сумирао је резултате актуелног сазива Државне думе, истакавши да је увлачење земље у дужничко ропство избегнуто захваљујући парламентарној већини коју је имала Јединствена Русија.

"Ми нисмо увукли земљу у такозвано дужничко ропство. У Португалу се организују масовни скупови који су социјалног карактера, а они у Грчкој не престају. Знате да потресају чак и Италију, а у Француској проблеми расту", рекао је Путин у Новоогаријову на предизборном скупу.

"Са чиме је то у вези? У вези је са дуговима. То значи да својевремено нису доносили добре одлуке. Дакле, они који су почели у неком тренутку да живе изнад својих могућности, касније нису могли да прекину тај тренд", објаснио је руски премијер, чија влада са дугом од 13 одсто БДП-а спада у најмање задужене у Европи.

Путин је истакао да је тајна успеха у томе што је његова партија Јединствена Русија могла брзо да реагује и да доноси одлуке захваљујући својој двотрећинској већини у парламенту.

"Успели смо да останемо у великој мери нетакнути због тога што смо могли да радимо оперативно и брзо са већином посланика Јединствене Русије у Државној думи, доносећи неопходне одлуке усмерене на подршку финансијског сектора и целе реалне економије", рекао је Путин.

Према речима његовог партијског колеге и председника Думе Бориса Гризлова, политички противници који заговарају већу потрошњу нису у праву, јер немају аргументе.

"Они само неаргументовано говоре да треба повећати плате и пензије, али то је неразумно", рекао је Гризлов.

Путин је оценио да је у САД криза настала пошто две стране не могу да се договоре у Конгресу, што има негативне последице за привреду.

"Желео бих да вам скренем пажњу на потребу да се оствари максимално добар резултат на овим изборима, јер ако разбијемо парламент, биће исто као и у неким земљама које не могу да донесу праве одлуке у правом тренутку", рекао је Путин.

На изборима који ће бити одржани 4. децембра гласачи ће бирати између седам странака: Јединствене Русије, Комунистичке партије Русије, Либерално-демократске партије, Правичне Русије, партије Јаблоко, Патриота Русије и странке Право дело.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару