Читај ми!

Пољупци осванули у штампи

Италијанска компанија "Бенетон" покренула је у италијанској штампи контроверзну рекламну кампању која садржи фотомонтаже светских лидера који се љубе у уста.

Компанија "Бенетон" званично је у италијанској штампи покренула контроверзну рекламну кампању која садржи фотомонтаже светских лидера који се љубе у уста.

Једино је Ватикан успео да убеди челнике "Бенетона" да из рекламне кампање избаци слику пољупца папе Бенедикта XVI и главног египатског имама.

Угледни италијански лист са највећим тиражом, Коријере дела сера објавио је у данашњем издању преко две велике стране фотомонтажу на којој се амерички председник Барак Обама љуби са кинеским председником Ху Ђинтаом.

Прошлог четвртка, Бела кућа је јасно дала до знања да се противи таквој врсти употребе лика америчког председника.

"Још одавно је политика Беле куће да се противи употреби лика и дела председника у комерцијалне сврхе", навео је у саопштењу портпарол Беле куће Ерик Шулц.

Други велики италијански лист Република, такође је на две стране објавио фотомонтажу на којој се француски председник Никола Саркози љуби са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Те фотомонтаже урађене у оквиру нове рекламне кампање "Бенетона" под слоганом "UNHATE" (не-мржња), коју је прошле среде у Паризу представио потпредседник компаније Алесандро Бенетон.

Исте фотографије у огромном формату биће постављене у витрине Бенетонових продавница широм света.

"Реч је о симболичним сликама - уз малу дозу ироничне наде и конструктивне провокације - чији је циљ да се истакне идеја о томе како политика, вера, идеје, па чак и када су различите и супротстављене, могу да доведу до дијалога и преговора", саопштила је управа италијанске компаније која од раније позната по контроверзним рекламним кампањама.

Компанија је међутим, морала да повуче папину слику због огромног незадовољства у италијанској јавности, али и претњи Ватикана да ће се обратити суду.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару