Крвави дан у Пакистану

Више од 50 жртава и 80 рањених у неколико бомбашких напада талибана. На мети и амерички конзулат у Пешавару. Одговорност за нападе преузели талибани.

Најмање осморо људи, међу којима и тројица исламистичких екстремиста, погинуло је у терористичком нападу на амерички конзулат у граду Пешавару, на северозападу Пакистана, за који су одговорност преузели талибани.

Раније данас, полиција је саопштила да је број жртава у претходном самоубилачком нападу у Тимергараху, само неколико сати пре оног у Пешавару, порастао на 41, док је око 80 људи рањено.

Званичник пакистанске обавештајне службе описао је напад на амерички конзулат као добро испланиран самоубилачки напад, а америчка амбасада саопштила је да напад показује да су екстремисти очајни и спремни на све.

"У координисаном нападу учествовали су возило којим је управљао бомбаш-самоубица и група терориста који су покушали да уђу у зграду наоружани ракетним бацачима и аутоматским оружјем", наводи се у саопштењу амбасаде и додаје да су међу убијенима и двојица пакистанских чувара, док их је неколико повређено.

У нападу није повређен ниједан члан америчког особља мисије, пренеле су агенције.

Бела кућа је оштро осудила напад пакистанских талибана на амерички конзулат у Пешавару, на северозападу Пакистана, у којем је погинуло осам особа, међу којима три нападача.

И председник суседног Авганистана Хамид Карзаи, оштро је осудио серију напада у Пакистану, пренела је АНСА.

У званичном саопштењу о самоубилачком нападу у Тимергараху, извршеном на улазу у зграду у којој се одржавао састанак паштунске националистичке партије Авами, Карзаи је рекао да су "они који су учествовали у овој акцији, исти они који су већ годинама кривци за губитке живота недужних у Авганистану".

У истом саопштењу, Карзаи је оштро осудио и напад на амерички конзулат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару