Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Авионски удар на постројења Хезболаха; евакуисана посада брода оштећеног у нападу Хута у Црвеном мору

Сукоб Израела и Хамаса – 253. дан. Израелске снаге покренуле су артиљеријске нападе на неколико подручја југозападно од града Газе, док су авионима напали југ Либана. Циљана је зграда за коју ИДФ тврди да ју је Хезболах користио, а у близини је подручја одакле су испаљене ракете на север Израела. Демонстранти у Тел Авиву блокирали су ауто-пут Ајалон, позивајући израелску владу да постигне договор са Хамасом о ослобађању талаца. Централна команда војске Сједињених Америчких Држава објавила је да је уништила седам радара Хута. Служба за поморско-трговинске операције Британије јавља да је евакуисана посада брода оштећеног у нападу Хута у Црвеном мору.

ИДФ: Авионски удар на постројења Хезболаха; евакуисана посада брода оштећеног у нападу Хута у Црвеном мору ИДФ: Авионски удар на постројења Хезболаха; евакуисана посада брода оштећеног у нападу Хута у Црвеном мору

На северу Појаса Газе, где су Палестинци најтеже погођени глађу, становници кажу да преживљавају само од хлеба због акутне несташице поврћа, воћа и меса.

"Умиремо од глади, свет нас је заборавио", изјавила је мајка шесторо деце из града Газе. 

Израелска војска саопштила је да наставља операције у области Рафе, на југу Појаса Газе, елиминишући припаднике Хамаса и лоцирајући оружје и подземне тунеле.

За то време, војно крило Хамаса, Бригада Ел Касам, објавила је на Телеграму да су два израелска таоца убијена управо у нападу на тај град пре неколико дана.

Лидери Г7 подржали су решење за сукоб у Појасу Газе које би подразумевало формирање две демократске државе, Израела и Палестине, које живе једна поред друге у миру унутар признатих граница, у складу са међународним правом и релевантним резолуцијама Уједињених нација.

Лидери Г7 у потпуности су подржали свеобухватни предлог споразума за прекид ватре у Појасу Газе који је изнео председник САД Џозеф Бајден.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије