Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас: Два таоца убијена у израелском нападу у Рафи; нове тензије у Црвеном мору

Сукоб Израела и Хамаса – 252. дан. Високи званичник Хамаса Осама Хамдан изјавио да нико не зна колико је талаца од њих 116 још живо у Појасу Газе. Наводе да су два таоца убијена пре неколико дана у нападу ИДФ у Рафи. Америчка војска у међувремену саопштила да је уништила два патролна чамца јеменских Хута, брод без посаде и дрон изнад Црвеног мора.

Хамас: Два таоца убијена у израелском нападу у Рафи; нове тензије у Црвеном мору Хамас: Два таоца убијена у израелском нападу у Рафи; нове тензије у Црвеном мору

Око 40 ракета лансирано је из Либана на Галилеју и Голанску висораван у Израелу, а повређене су две особе, саопштила је израелска војска, за шта је Хезболах преузео одговорност, преноси Тајмс оф Израел.

Израел је саопштио да Хезболах, којем је Иран покровитељ, и влада у Бејруту сносе пуну одговорност за насиље на граници између Израела и Либана, и наговестио да би ескалација могла бити у току.

Борбени авиони ИДФ-а потом су ударили на инфраструктуру Хезболаха у јужном Либану, наводи војска Израела.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је чланице Савета безбедности Уједињених нација, посебно Сједињене Државе, да изврше притисак на Израел да обустави ватру у Гази након што је Савет подржао предлог САД раније током недеље.

Лидери Групе седам су веома забринути због ситуације на граници између Израела и Либана и подржавају напоре САД да обезбеде прекид ватре у Појасу Газе, наводи се у нацрту саопштења који треба да буде објављен након овонедељни самит Г7.

Више од 37.232 Палестинца је убијено, а 85.037 је рањено у израелској војној офанзиви на Газу од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у Гази.

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије