Двојица држављана Србије погинула код Беча

Возачи аутобуса Драган Михајловић из општине Каменица и Исмаиљ Пајазити из Урошевца изгубили живот у саобраћајној несрећи код Беча. У судару аутобуса и два камиона, у ноћи између недеље и понедељка, погинуло укупно шест особа, док је 37 лица повређено.

У саобраћајној несрећи код Беча живот су изгубили возачи аутобуса Драган Михајловић из општине Каменица и Исмаиљ Пајазити из Урошевца, док је трећи возач, Рамадан Вељиу из Мушникова код Призрена, задржан на болничком лечењу, известили су приштински електронски медији.

Поред њих, у саобраћајној несрећи су погинули и Садик Делова, Мехмет Шкодра и Башким Битићи. Још увек није познато име шесте жртве у јучерашњој несрећи у Аустрији.

Аутобуска несрећа на аутопуту "А21" изазвана је сударом два камиона у ноћи између недеље и понедељка, утврдила је полиција.

Како наводе медији, у аутобусу са немачким таблицама су се налазили косовски Албанци, који су се враћали у Немачку, где живе и раде, са прославе годишњице независности Косова.

Аутобус је налетео, готово без икаквог кочења, на камион, који је претходно ударио у други теретњак. У том судару погинуло је шест лица - возач и пет путника, а 37 је повређено.

Возач румунског камиона навео је да је прикочио јер се испред њега појавио црни дим. Када је закочио, осетио је јак удар, након чега се зауставио у својој траци. Тај удар је био од камиона иза њега, којим је управљао словачки возач.

Одмах потом је на оба камиона налетео аутобус са немачким таблицама. Полиција претпоставља да возач није видео да два камиона стоје, што је било кобно за њега и пет путника.

Ово је најтежа аутобуска несрећа у Аустрији у протеклих девет година.

Тешко повређени путници немачког аутобуса превезени су у осам болница у Медлингу, Бадену, Бечу и Санкт Пелтену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару