Пораст онлајн куповине у Јапану

У Јапану је све популарнија куповина преко интернета. Предност је у томе што се роба може набавити од куће. Однедавно, продавци хране, у више региона, бележе већу продају уз помоћ агресивнијег маркетинга преко глобалне електронске мреже.

У Јапану, онлајн продаја бележи стабилан раст. Можда је то начин да се компаније опораве од актуелне економске кризе и поново остварују стабилну зараду.

Брачни пар Ишикава, већ три године, купује робу преко интернета. То је иницирала супруга. Одлучила је да неке од намирница, попут рибе и пиринча, набавља преко глобалне електронске мреже, пратећи рекламне поруке.

"Све је тако једноставно, само притиснете дугме и пакети намирница вам стигну на кућну адресу. Забавно ми је да оцењујем различите производе да бих одлучила шта да купим", каже једна домаћица.

Пораст онлајн куповине у Јапану пре свега је у прехрамбеној индустрији. Већа је продаја преко интернета, посебно основних животних намирница, па је тако свињетина са једне фарме у области Ивате на цени. У последња два месеца траженија је 10 пута, јер је фарма проглашена најбољом на једном такмичењу.

"Нисам била спремна за тако сјајне резултате. Очигледно је томе допринела прва награда фарми", рекла је власница месаре.

Промена има и у рибарству. Спроведен је један несвакидашњи метод - инсталиране су камере на рибарским бродовима, па потенцијални купци могу уживо да прате свакодневни улов, а од куће бирају и купују свежу рибу.

"Очекујем да ће продаја рибе на нови начин порасти", каже један власник продавнице рибе.

Посла има и за консултанте за такву врсту продаје. Они се старају да регионалне продавнице продају основне производе. Посећују их и саветују како да се повећа промет. Један од консултаната управља са чак 13 канцеларија широм Јапана.

Очекује се да обим куповине преко интернета у Јапану током године премаши 70 милијарди долара, што је једнако заради свих робних кућа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару